Naturlig støtte til vægttab

Grøn te som slankemiddel

Kan man bruge grøn te som slankemiddel?

Det er velkendt, at fordøjelse af fedt, som vi indtager med maden, nedbrydes til frie fedtsyrer ved hjælp af enzymer, der udskilles fra maven og tarmen. Nedbrydningen af fedtstoffer til frie fedtsyrer er nødvendig for, at fedtstofferne kan passere over tarmbarrieren og optages som energi til organismen. Det første enzym angriber fedtstoffet i mavesækken og nedbryder 10-30 % af fedtet under indflydelse af de sure mavesafter. I tolvfingertarmen nedbrydes resten fedtet ved hjælp af enzymet, pancreatic lipase, under indflydelse af galden. Efter nedbrydningen transporteres fedtstofferne via lymfesystemet og blodbanen ud til kroppens fedtceller, der fungerer som depot for den energi, som fedt repræsenterer.

Populært sagt skal man forestille sig, at fedtet fra maden skal nedbrydes fra en dråbestørrelse med en diameter på 2-3 ml til en størrelse på 10-15 mcm (tusindedel millimeter), før det er i stand til at blive optaget i kroppen.

Hvordan virker grøn te i forhold til at tabe sig?

Der har været en del beretninger om, at grøn te skulle have en slankende effekt. Men det har ikke tidligere været beskrevet, hvordan grøn te virkede, hvor stor effekten var og hvilke stoffer i teen gav effekten. Det satte franske forskere sig for at dokumentere. I deres forsøgsopstilling genskabte man de forhold, hvorunder fedtstoffer nedbrydes og spaltes i henholdsvis maven og tarmen. Herefter tilsatte man et stærkt ekstrakt af grøn te, og forsøget viste, at de fedtnedbrydende enzymers aktivitet blev kraftigt nedsat. Man registrerede, at mængden af frigjorte frie fedtsyrer i maven blev nedsat med ca. 11 %, og i tarmen blev der ligeledes frigjort færre frie fedtsyrer. Den samlede reduktion i mængden af frie fedtsyrer blev sammenlagt opgjort til ca. 37 %.

Årsagen til denne dramatiske reduktion i frigivelsen af frie fedtsyrer fandt man ved at undersøge størrelsen på fedtdråberne. Når man tilsatte stærk grøn te ekstrakt til forsøgsmodellen, så man, at en del af fedtdråberne ikke blev nedbrudt fuldt ud og derfor ikke kunne passere tarmbarrieren.

Forskerne konkluderer, at perspektivet i denne opdagelse er, at grøn teekstrakt kan anvendes som et naturligt slankemiddel uden de bivirkninger, der kendetegner de receptpligtige slankemidler.

Grøn te som slankemiddel?

Læs også
Sandheden om grøn te
Grøn te giver god kondition
Grøn te hjælper dig til at tabe dig
Grøn te kan udsætte udviklingen af prostatakræft
Fedtforbrændingen – hvad understøtter den?
Tab dig med te
Tab dig uden at føle sult med Unik Spirulina
Citron – en alsidig superfødevare