Naturlig støtte til vægttab

Kan Carnitin kapsler hjælpe ved vægtkontrol?

Carnitin og vægtkontrol – er der en sammenhæng? Ja, Carnitin øger forbrændingen af fedt fra kosten og fremmer mobiliseringen af fedtsyrer fra fedtceller – men kun hvis personen holder sig til en kaloriefattig kost med en moderat portion fedtstoffer (15-25 %). I så tilfælde kan carnitin (1 g 3 gange dagligt) også føre til et øget vægt­tab på op til 25 %.

Men dette er kun en af birollerne i spillet om stoffets indflydelse på vægtkontrollen. Hvis man føler sig godt tilpas og fysisk og mentalt stærk, er man mere tilbøjelig til at dyrke motion – og dyrke motion oftere og mere intensivt. Carnitin kapsler kan også medvirke til at reducere de ubehagelige følgesymptomer i form af ømme muskler, udmattelse eller glubende sult, som kan opstå lige efter træningen eller dagen efter.

Kan Carnitin kapsler hjælpe ved vægtkontrol?

Stoffet virker derfor som en generel hjælp til personer, der ønsker at tabe sig og holde vægten. På en naturlig måde hjælper Carnitin kapsler også med til at modvirke den følelse af modvilje – som i stor udstrækning skyldes påvirkningen af stofskiftet – som generelt opstår, når man faster eller er på slankekur. Mindst 1 g (og maks. 3 g) dagligt er den mest hensigtsmæssige do­sis til dette formål.

Læs også
Carnitin og fedtforbrænding
Carnitin – et stof med afgørende betydning for dit helbred
Carnitin – eliksir for krop og sjæl
Hvordan udnytter jeg bedst carnitin til sport?
Næringsstoffer til mitokondrierne = mere energi
Proteiner eller kulhydrater – hvad mætter bedst?
Valleprotein hjælper dig til at holde vægten – uden afsavn
Fibre kan hjælpe kvinder til at holde den slanke linje

Kilder
Fritz IB. Carnitine and Its Role in Fatty Acid Metabolism. Advances in Lipid Research, 1963, bd 1, s. 285-334.
Wolfram G. Die Bedeutung von L-Carnitin in Fettstoffwechsel. Fett in der parenteralen Ernährung. Symposium, 1982, s. 28-47. Red.: J. Eckart og G. Wolfram. München: Zuckschwert Verlag.