Naturlig støtte til vægttab

Flere proteiner, mindre mavefedt

En undersøgelse på Institut for Human Ernæring omfattede 50 overvægtige personer, hvor den ene gruppe fik kost efter gældende ernæringsanbefalinger, mens den anden gruppe spiste ekstra mange proteiner. Energiindtaget fordelte sig som følger:

Højprotein-gruppen

  • 25 % protein
  • 4-5 % kulhydrat
  • 30 % fedt

Normalprotein-gruppen

  • 1,5 % protein
  • 55 % kulhydrat
  • 30 % fedt

Begge grupper spiste fedtfattige animalske proteiner. Højprotein-gruppen tabte efter 6 mdr. mere end 9 kg i vægt, mens normalprotein-gruppen tabte 6 kg. Efter et år var vægttabet hhv. 6 kg og 4 kg. Til gengæld var der markant forskel på, hvad der blev skåret af ‘bugfedtet’. Højprotein-gruppen kunne snævre bukselinningen ind med 8-9 cm efter et år, mens normalprotein-gruppen måtte nøjes med knap 2 cm.

Det sundhedsmæssige er, at det er lige præcis mavefedtet, der øger risikoen for udviklingen af livsstilsygdomme som hjerte-/karsygdomme og type II-diabetes. Så her giver flere proteiner en ekstra positiv effekt. Forskerne er overraskede – ikke over, at forsøgspersonerne har tabt i vægt ved at spise ekstra meget proteinrig kost. Det har amerikanske slankekure som Atkins og South Beach også vist. Det nye er, at et højt indhold af proteiner i kosten har en speciel gunstig effekt: Det giver en slankere linje, for det fjerner det farlige fedt på bugen.

Læs også
Protein: Forskning og udvikling på ernæringsområdet
Protein og fedtforbrænding
Proteiner fjerner fedtet
Sojaprotein medvirker til vægttab
Amino-Complex Valleprotein bremser sulten