Naturlig støtte til vægttab

Vægttab: Vejen til succes

Har man sat sig et mål om vægttab, gælder det om at sørge for, at det også bliver en succes. Vi har nok alle sammen prøvet det – at gå frisk i gang med en slankekur og klø på i et stykke tid med både sund kost og masser af motion. Og efter et stykke tid har den første begejstring over at være gået i gang lagt sig, og det er blevet hverdag. Her har du nogle råd til, hvordan du kan programmere dig til at få succes:

Tænk småt

Du kan ikke vælge at tabe dig på samme måde, som du beslutter dig for at tænde eller slukke på en kontakt, siger Madelyn Fernstrom, PhD og vægttabsekspert ved University of Pittsburgh. I stedet skal du foretage en masse små valg. Koncentrér dig om de hverdagsting, som du kan ændre, og som vil være med til at sikre, at du holder din kostplan. Fx bør du tage en næringsrig frokost med på arbejde i stedet for at snuppe kantinens varme ret eller købe andre (og sundere!) fødevarer, når du handler i supermarkedet.

Planlæg frem i tiden…

“Man træffer aldrig nogle særligt gode valg, når man er hundesulten – sådan er menneskets natur,” siger Melinda Johnson, talskvinde for American Dietetic Association. “Planlæg dine måltider”. Nåja, det er godt nok ekstraarbejde, men hvis det var så fantastisk nemt at tabe sig, så var der vel ikke nogen, der var overvægtige…

…men ikke FOR langt frem i tiden.

Du skal godt nok have langsigtede mål, men du skal også have nogle af de kortsigtede. “Sæt dig mindst ét mål, som du har en realistisk mulighed for at opnå hver måned,” siger Fernstrom. At tabe ½-1 kilo pr. uge er et realistisk mål, tilføjer hun. Det tog tid at tage de ekstra kilo på – det tager også tid at tabe dem igen.

Bed om hjælp

Støtte fra andre kan antage mange former, forklarer Fernstrom: En at tabe sig sammen med, en støttegruppe eller et familiemedlem, som vil gå tur med dig om aftenen.

Husk at belønne dig selv

“Hvert måltid er en ny mulighed, og hver dag er en ny mulighed”, siger Melinda Johnson. Når du når et mål eller er kommet igennem endnu en uge med de rigtige valg, så gi’ dine nye livsvaner lidt ekstra fokus med en belønning – en, der ikke kan spises, selvfølgelig!

Vægttab: Spirulina kan være en af vejene til succesLæs også
Lad ikke slankekuren vare hele livet
Uden motion virker slankekuren ikke
Unik Spirulina – verdens bedste slankepille
Capsaicin til dit vægttab!
Vand – en genvej til vægttab og velvære
Spis calcium – det øger fedttabet…
Anprisninger: Glucomannan

Kilde
Health, 2004.