Diabetes Proteiner

Sojaprotein kan muligvis forbedre nyrefunktionen hos diabetikere

Indtagelse af soja­protein gennem kosten synes at kunne forbedre nyrefunktionen hos diabetikere (Type II), og man kan også iagttage en forbedring i blodets indhold af det såkaldt “gode” kolesterol, viser resultaterne af en ny undersøgelse.

Dr. John W. Erdman, Jr., der er professor i fødevarevidenskab ved University of Illinois at Urbana-Champaign, og hans kolleger undersøgte en gruppe frivillige diabetikere, som indtog et isoleret so­japroteinpulver i 8 uger og derefter et mælkebaseret proteinpulver i andre 8 uger. Selvom de delta­gende mænd ikke fulgte forsøgets instruktioner og tog proteinpulveret som en del af deres normale kost i stedet for at erstatte en del af deres normale proteinindtag med pulveret, kunne man konstate­re, at udskillelsen af protein i urinen faldt med næsten 10 % i gennemsnit, når de indtog sojaproduk­tet – et klart tegn på en forbedret nyrefunktion.

Body Kraft Sojaprotein støtter nyrefunktionen hos diabetikere

Desuden kunne man måle en 4 % forøgelse af mængden af HDL-kolesterol, mens de tog sojapulver. Mængden faldt igen i løbet af de 8 uger med indtagelse af mælkebaseret proteinpulver.

Læs også
Kosttilskud – vigtigere, end du tror
Diabetisk nefropati? Broccoli kan være en del af løsningen
Sojaprotein støtter dit vægttab
Cola kan give nyresten
Sommerslank med Body Kraft sojaprotein
B1-vitamin kan bremse tidlig nyresygdom hos diabetikere
Hold din lever, dine nyrer og dine lunger i topform
GMO-korn kan skade dine nyrer og din lever

Kilde
Teixeira SR, Tappenden KA, Carson L, Jones R, Prabhudesai M, Marshall WP, Erdman JW Jr., Isolated Soy Protein Consumption Reduces Urinary Albumin Excretion and Improves the Serum Lipid Profile in Men with Type 2 Diabetes Mellitus and Nephropathy. J Nutr. 2004 134: 1874-1880.