Folkesundhed Naturmidler Personlig pleje og wellness

Forbrugererfaring: Ipe Roxo mod hudsygdomme

En forbruger fortæller…

Gennem de sidste ti år har jeg lidt af rosacea. Det varede lang tid, inden det blev konstateret, hvad det var. Det er mest i ansigtet, bag ørerne og lidt på halsen og ryggen. Det starter med små blæner, den svier og væsker, og huden bliver rød og let svampet. Jeg har i mange år lidt af den milde form for hudkræft, og ved en operation i ansigtet for hudkræft fik man noget af det betændte med, og ved analysen viste det sig, at det var rosacea.

Så kom jeg i behandling med tetracyklin. I starten 1 tablet 3 gange dagligt, samt hydrocortisoncreme til at holde huden i orden. Desværre havde pillerne den bivirkning, at maven satte ud af funktion, og min hud blev meget tynd af cremen. Jeg prøvede forskellige andre cremer og trappede pillerne lidt ned, men problemerne steg.

Jeg begyndte med zoneterapi, og terapeuten undrede sig meget over, at hudlægen aldrig havde beskæftiget sig med mine maveproblemer. For som hun ganske logisk sagde: Hvis ikke maven fungerer, kan affaldsstofferne ikke komme ud den normale vej. Derfor startede jeg med for det første at sætte mit vandforbrug op til 2 liter om dagen og samtidig spise tre loppefrøkapsler sammen med rigeligt vand om morgenen.

Det hjalp, men huden væskede stadig. Jeg skal lige bemærke, at jeg går til hudlæge hver 3. måned til kontrol for både hudkræft og rosacea. Lægens kommentar var, at nu var det nok blevet kronisk. Stædig som jeg er, ville jeg ikke slå mig til tåls med den forklaring og kontaktede derfor Natur-Drogeriet, hvor jeg fik nogle råd, som siden viste sig at være særdeles gode.

Man gav zoneterapeuten ret i, at ondet nok skulle findes i den dårligt fungerende mave. Derfor blev jeg rådet til – ud over de 3 loppefrøkapsler – at tage 3 Ipe Roxo og 3 Urte-Pensil morgen og aften, sammen med masser af vand.

I løbet af ganske få uger blev min hud pænere, og efter nogle måneder trappede jeg ned til kun at tage kapslerne om morgenen. Det vil sige, når jeg er i en spidsbelastningssituation, tager jeg også en portion om aftenen eller midt på dagen. Hudproblemer har det som så mange andre problemer med helbredet med at vise sig, når kroppen skal yde sit yderste, men det er vel ganske normalt.

Det er nu 8 måneder siden, at jeg stoppede med medicinen, og jeg håber ikke, at det bliver nødvendigt at genoptage behandlingen. Min hudkræft, som jeg inden for de sidste 24 år er opereret for mindst 30 gange, har ikke “været i udbrud” de sidste 8 måneder. Måske er det takket være indtagelsen af Ipe Roxo.

Venlig hilsen
Gerda

Ipe Roxo er godt mod hudsygdomme som RosaceaLæs også
Bestemte tatoveringsfarver kan give hudkræft
Loppefrø og loppefrøkapsler
Ipe Roxo med lapachol – effektivt og sikkert
Urte-pensil – naturens penicillin
Løvefod – en skattet lægeplante mod sår og betændelse
Gigtmidler fordobler risikoen for hudkræft
Forbrugererfaring: Ipe Roxo mod eksem