Naturmidler

Tomentosa reducerer bivirkninger ved kemoterapi

Brystkræft er den kræftsygdom, der rammer flest kvinder verden over. En del af de anbefalede behandlingsforløb omfatter kemoterapi, som bl.a. reducerer mængden af hvide blodlegemer (neutropeni).

Det heromtalte forsøg undersøgte virkningen af tomentosa (Uncaria tomentosa) til at reducere den negative bivirkning af kemoterapi i et randomiseret, klinisk forsøg. Patienter med invasivt duktalt carcinom i stadie 2, som gennemgik en behandlingsform kendt under betegnelsen FAC (Fluorouracil, doxorubicin, cyklofosfamid), blev inddelt i to grupper:

  • Tomentosa-gruppen fik kemoterapi plus 300 mg tørret ekstrakt af tomentosa om dagen
  • Kontrolgruppen fik kun kemoterapi.

Man tog blodprøver før hver af de seks kemokure og analyserede blodprocent, immunologiske parametre, antioxidante enzymer og iltningsbelastning.

Tomentosa viste sig at reducere den neutropeni, som forårsages af kemoterapien, og reducere DNA-skader på cellerne. Forfatterne konkluderede, at tomentosa “er en effektiv komplementerende behandling for brystkræft”.

Tomentosa fås i kapsler og pulver og forhandles af Natur-Drogeriet A/S. Produkterne kan købes hos Matas, i helsekostbutikker og online.

Tomentosa reducerer bivirkninger ved kemoterapiLæs også
Tomentosa – en fantastisk plante fra den peruvianske regnskovTomentosa reducerer bivirkninger ved kemoterapi
Tomentosa kan hæmme spredning af svulstceller
D-vitamin mod bivirkninger ved kemoterapi?
E-vitamin mindsker risikoen for neuropati hos patienter i kemoterapi
Ingefær reducerer kvalme som følge af kemoterapi
Hukommelsen svigter efter kemoterapi
Carnitin mindsker træthed efter kemoterapi
Testikelkræft: Stor risiko for bivirkninger af kemoterapi

Kilde
Santos Araujo MD et al. Uncaria tomentosa – Adjuvant Treatment for Breast Cancer: Clinical Trial. Evid Based Complement Alternat Med. 2012:676984.