Folkesundhed Naturmidler

Virus – den usynlige dræber

Nye sygdomme truer menneskeheden, forårsaget af ukendte, bittesmå sygdomsfremkaldere – virus, som ofte slumrer i årevis i kroppen på deres ofre, inden de dræber. Som tidsindstillede bomber.

Mikroskopiske væsner med en stor virkning

Virus – den usynlige dræberVirus er de mindste væsner og samtidig menneskets største fjender. De er så små, at fx 40.000 polio-virus (årsag til børnelammelse) anbragt ved siden af hinanden ikke rækker længere end 1 millimeter.

Uden for legemet er virus døde som et sandkorn. De vågner først til live, når de er trængt ind i en celle. Her overtager deres arvemateriale kommandoen, cellen producerer flere virus, indtil de for det meste går til grunde af det. Den djævelske mekanisme i AIDS-virus består eksempelvis i, at virus netop overfalder og omprogrammerer de celler, som egentlig skulle tilintetgøre sygdomsfremkalderne. Således svækkes immunsystemet selv permanent – indtil det bryder sammen, og kroppen dermed er forsvarsløs over for infektioner.

Årsag til mange forskelligartede sygdomme

Virus – er det menneskehedens nye svøbe? Hemmelighedsfulde, bittesmå partikler, som truer os med nye, dødelige sygdomme? Det ser sådan ud:

  • 800.000 spædbørn dør hvert år af den såkaldte rota-virus, en allerede kendt sygdomsfremkalder, der udløser alvorlig diarre.
  • Influenza har i mange år hjemsøgt hundrede tusinder af mennesker.
  • Virus kan udløse bestemte kræftformer og give leverbetændelse, åndedrætslammelse, helvedesild, blindhed og børnelammelse.
  • De mistænkes for at udløse multipel sklerose og være involveret i udviklingen af Alzheimers.
  • Bag millioner af dødsfald, hvor hjerteinfarkt, kredsløbs- eller nyresvigt angives som årsag, er der i virkeligheden måske tale om en dødelig virus. I dag kender man langt over 100 sygdomme, der er forårsaget af virus.

Urte-pensil er effektiv mod virus – den usynlige dræberOg det værste ved virus er, at de kan for det meste ikke bekæmpes med medikamenter. Det menneskelige immunsystem, der som et “beskyttende politi” patruljerer mod fremmedlegemer og sygdomsfremkaldere, er alene om at klare de fremmede invasorer.

Virus er vores eneste virkelige rivaler i herredømmet over planeten,” hævdede Nobelprismodtager Joshua Lederberg fra Rockefeller-universitetet i New York. “Vi skal være oppe på mærkerne for at holde trit med dem“.

Hvorfor er virus så farlige?

Virus er mestre i at maskere og forandre sig. Det ses tydeligt med de efterhånden talrige varianter af coronavirus, der kan forårsage covid-19. Når én variant så småt er ved at være under kontrol, dukker den næste op.

Og hver gang er det et spørgsmål, om de vacciner, der er på markedet, dækker de nye varianter. Det samme gælder influenza-vaccine: Der kan kun ydes en beskyttelse mod de kendte influenza-virus, og nogle år viser det sig, at det er en anden variant, der hærger i den pågældende vintersæson.

Hidtil er der kun udviklet vaccine mod forholdsvis få virus: Kopper, hepatitis-B-virus, der udløser leverbetændelse, og poliovirus, som fremkalder børnelammelse. Og som bekendt for nylig mod coronavirus.

Olivir er effektiv mod virus – den usynlige dræberHvordan undgår man virus?

Da virus nærmest er allestedsnærværende, kan man ikke gøre synderligt meget for helt at undgå dem. Nogle er luftbårne og smitter derfor via dråber (fx nys og host), nogle smitter via kontaktflader, og andre smitter via insekter. Også ved seksuel omgang kan man inficere partneren med forskellige virus – ikke bare AIDS, men også herpes- og papilloma-virus, som forårsager vorter.

Visse virus-arter er særligt lumske: De såkaldte langsomme virus sniger sig ubemærket ind i kroppen og aktiveres måske først år eller årtier senere. Professor Volker Meulen, tidligere leder af instituttet for virologi og immunologi ved universitetet i Würzburg, sagde det således: “Der udvikles en langsom, men fremadskridende sygdomsproces, der hver gang fører til døden”. AIDS-virus hører til denne gruppe.

Andre virus slumrer i organer som milt, lever og hjerne. Så eksploderer de pludselig efter flere år, når immunsystemet er på et nulpunkt, fx efter en stor kropslig anstrengelse eller ved skilsmisse, fyring eller dødsfald i familien.

Hjælp til immunforsvaret

Forslag til immunstyrkende – og dermed virusbekæmpende – kosttilskud:

  • Ipe Roxo er effektiv mod virus – den usynlige dræberUrte-Pensil kapsler, tabletter og te
  • Ipe Roxo kapsler, dråber og te
  • Olivir kapsler
  • Candolic kapsler

Alle produkter forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Læs også
Hvad skal man gøre mod influenza?
Sådan opstår smitte
Urte-pensil mod snue, infektioner og meget mere
Ipe Roxo – urskovsmedicinen med de mange virkninger
Olivir – et virus- og bakteriedræbende middel
Candolic – et godt alternativ til naturligt hvidløg
Forkølelse og influenza – hold dem fra døren på den naturlige måde
Hvorfor rammer COVID-19 nogle patienter særligt hårdt?
Forbrugererfaring: Urte-Pensil mod blærebetændelse og gentagne forkølelser