Hjerte-/kredsløbssygdomme

Færre kalorier – sundere hjerte

En streng kalorielet diæt kan give dig samme hjerte­funktion som en person, der er 15 år yngre end dig selv. Det viser verdens første studie om emnet fra Wash­ington University i St. Louis.

Forskerne sammenligne­de 25 personer i alderen 41-60 år, der i seks år dagligt indtog mellem 1.400 til 2.000 kalorier, med 25 andre, der fik op til 3.000 kalorier om dagen, hvilket svarer til en typisk vestlig diæt. Og resultatet viste, at del­tagerne på den kalorielette diæt havde en så markant bedre hjertefunktion end de øvrige de øvrige deltagere, at deres hjerter var som hos personer, der var 15 år yngre end dem selv.

“Det beviser, at når man over længere tid reducerer indtaget af kalorier og spi­ser ernæringsmæssigt kor­rekt, så forsinker man den nedsættelse i hjertefunktio­nen, der normalt kommer med alderen”, siger Luigi Fontana, der har ledet un­dersøgelsen, til Reuters.

Den sikreste – og mest forsvarlige – måde at tabe sig på er at spise mindre af den almindelige kost, så organismen må tære på depoterne.

480 kJ (115 kcal) færre pr. dag giver ca. ½ kg vægttab pr. måned
960 kJ (230 kcal) færre pr. dag giver ca. 1 kg vægttab pr. måned
1445 kJ (345 kcal) færre pr. dag giver ca. 1½ kg, vægttab pr. måned
1925 kJ (460 kcal) færre pr. dag giver ca. 2 kg vægttab pr. måned.

Læs også
Hvor meget ved du om dit hjerte?
Kalorierne – hvor bliver de forbrugt…?
Det kan godt betale sig at tælle kalorier
Light-produkter får os til at spise mere
Nedsat hjertefunktion efter fed mad
Arginin til et sundt hjerte, normalt blodtryk og et bedre sexliv