Folkesundhed

Tyg lige på den… så får du et bedre helbred

En lang række forsøg tyder på, at du ved at tygge sukkerfrit pebermyntetyggegummi kan gøre mere for dit helbred end ved at bruge hundredevis af kroner på lægeordineret medicin. Nogle af de sundhedsfremmende egenskaber ved regelmæssig tyggegummitygning er:

  • Sunde tænder: Sukkerfrie sødemidler i tyggegummiet fremmer spytproduktionen, hvilket er med til at modvirke huller i tænderne og giver dig en bedre ånde.
  • Virker mod kvalme: Pebermyntestoffer bremser mavens sammentrækninger og reducerer kvalme.
  • Vægttab: De gentagne kæbebevægelser medvirker til at forbrænde kalorier og øger forbrændingen med op til 20 %, mens du tygger.
  • Reducerer nervøs spænding og øger motivationen: Pebermynteduft løfter humøret og motiverer dig til at træne hårdere i motionscentret.
  • Bedre hukommelse: Tyggebevægelsen øger blodstrømmen til hjernen og dermed hukommelsen med helt op til 35 %.
  • Restitution efter operation: Tyggegummi kan fremme restitutionen efter kirurgiske indgreb i mave og tarm. I et forsøg med mænd og kvinder, som havde været under kniven, har japanske forskere påvist, at forøgelsen i produktionen af spyt og andre fordøjelsesvæsker som følge af tyggegummi­tygning gjorde, at patienterne kom sig langt hurtigere og bedre efter operationen.

Om BirkeSød tyggegummi

BirkeSød tyggegummi har mange fordele og indeholder ikke aspartam, sucralose, acesulfamkalium eller cyclamat. Tyggegummiet er sødet med BirkeSød xylitol, som har 40 % færre kalorier end sukker. Tyggegummi sødet med 100 % xylitol har vist sig at reducere plak. En høj forekomst af plak er en risikofaktor i forhold til udvikling af karies hos børn. Dette forudsætter et forbrug på 2-3 gram tyggegummi sødet med 100 % xylitol mindst 3 gange om dagen efter et måltid.

BirkeSød Tyggegummi forhandles af Natur-Drogeriet A/S og findes i tre varianter: Pebermynte, Ice Menthol og Spearmint.

Obs! Xylitol kan være giftigt for hunde, selv i små mængder.

Læs også
Tyggegummi mod huller i tænderne
Tyggegummi stimulerer tarmsystemet
Birkesød Xylitol – et sikkert sødemiddel
BirkeSød kan måske modvirke knogletab
Naturtandlæge: Sunde tænder, sund krop
Myter om tænder