Folkesundhed Kosttilskud

Kollagen: Hvad er det?

Kollagen er det primære fiberprotein i menneskekroppen – og den form for protein, som findes i de største mængder i naturen. Kollagen udgør ca. 30 % af den samlede mængde protein i kroppen. Det forbinder og støtter vævene i kroppen, bl.a. hud, knogler, muskler, sener, brusk og organer.

Kollagen har stor brudstyrke og fungerer anderledes end andre af de typer af protein, kroppen producerer. Kollagen styrker blodkarrene og udviklingen af væv og findes desuden i øjets hornhinde og linse. Kollagenfibre bidrager også til den ydre og indre struktur i visse celler.

Efterhånden som kroppen begynder at ældes, producerer den mindre kollagen naturligt. Der begynder at komme rynker, og huden bliver tyndere. Kroppen får mindre støtte af vævene, og den bliver dermed svagere og mere modtagelig for sygdom, knoglemassen reduceres, og kroppen som helhed svækkes.

Forsøg har vist, at man ved at øge kollagenniveauet i kroppen kan bremse aldringsprocessen. Støtte til vævene vil have en sundhedsfremmende indvirkning på alle led og organer i kroppen. Huden bliver fastere og får færre synlige rynker. Håret bliver tykkere og mere fyldigt, og neglene bliver stærkere.

Collagen-Boost med hyaluronsyre – kollagenpulver til dig, der vil bevare spændstigheden i kroppens organer. Kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

Læs også
Kollagen: Hvorfor er det så vigtigt?
Blødere hud og stærkere negle med kollagen
Gelatine – godt for hud, hår, knogler og bindevæv
Collagen-Boost Vegan: Kollagentilskud til vegetarer og veganere
Meniskskader
Knæproblemer: Sådan får du knæet i form igen