Kosttilskud Urter og krydderier

Gotu-Kola virker – selv på elefanter

Gotu-Kola er navnet på en plante, som virker på en del forskellige lidelser. Den vokser i de varme lande, i Indonesien, Kina, Sydafrika og de tropiske egne af Amerika. Den bruges i Indien og Kina som hjerneføde, men den virker ikke på samme måde som stimulanser. En eller to kapsler kan på naturlig vis genoprette en svækket eller nedbrudt helse.

Gotu-Kola virker mod forskellige lidelserGotu-Kola er navnet på denne eksotiske plante, der er værdsat i mange lande i Asien. I Indien er det en kendt sag, at elefanterne spiser Gotu-Kola, så tit de har mulighed for det, og det er indernes overbevisning, at det er denne plante, der er årsagen til elefanternes høje alder og fænomenale hukommelse.

Hvad kan Gotu-Kola?

I den traditionelle ayurvediske medicin i Indien er den en af de mest anvendte lægeurter. I dag har man i Vesten et godt kendskab til Gotu-Kolas medicinske egenskaber takket være flere moderne videnskabelige undersøgelser. Det er konstateret, at planten indeholder substanser, som styrker gennemblødningen og virker blodrensende og betændelseshæmmende. Især folk med svagt kredsløb i benene og dertil hørende symptomer (en fornemmelse af tunge og “stramme” ben, natlige kramper) kan få glæde af Gotu-Kola. Patienterne oplever en hurtig lindring af symptomerne, og en fuldstændig overvindelse af lidelsen kan i flere tilfælde opnås i løbet af 1 måned. Også væskeansamlinger i benene og vanskeligt helende bensår kan behandles med succes.

I en stor undersøgelse efterprøvede man 500 urters virkning på herpes (Herpes Simplex Virus), en lidelse, der giver store behandlingsmæssige problemer. Gotu-Kola er en af de lægeplanter, der er mest virksom over for herpes – så effektiv at den efter forskernes mening kan danne grundlag for en rationel terapi. Opmuntrende resultater blev også opnået i behandlingen af kroniske leverlidelser.

I Asien nyder Gotu-Kola et lige så stort ry som ginseng-roden, og alle steder finder man beretninger om dens styrkende, helbredende og livsforlængende egenskaber. Præparatet er ikke-toksisk, har ingen skadelige bivirkninger og anbefales til behandling af de nævnte lidelser.

Læs også
Gotu Kola mod Alzheimers
Gotu Kola og sårheling
Activin vindruekerneekstrakt fremmer sårhelingen
En alternativ kur mod herpes simplex og helvedesild
Ginseng – en himmelsk rod