Kosttilskud Urter og krydderier

Gotu-Kola virker – selv på elefanter

Den vokser i de varme lande, i Indonesien, Kina, Sydafrika og de tropiske egne af Amerika. Den bruges i Indien og Kina som hjerneføde, men den virker ikke på samme måde som stimulanser. En eller to kapsler kan på naturlig vis genoprette en svækket eller nedbrudt helse.

Gotu-Kola er navnet på denne eksotiske plante, der er værdsat i mange lande i Asien. I Indien er det en kendt sag, at elefanterne spiser Gotu-Kola, så tit de har mulighed for det, og det er indernes overbevisning, at det er denne plante, der er årsagen til elefanternes høje alder og fænomenale hukommelse.

I den traditionelle ayurvediske medicin i Indien er den en af de mest anvendte lægeurter. I dag har man i Vesten et godt kendskab til Gotu-Kolas medicinske egenskaber takket være flere moderne videnskabelige undersøgelser. Det er konstateret, at planten indeholder substanser, som styrker gennemblødningen og virker blodrensende og betændelseshæmmende. Især folk med svagt kredsløb i benene og dertil hørende symptomer (en fornemmelse af tunge og “stramme” ben, natlige kramper) kan få glæde af Gotu-Kola. Patienterne oplever en hurtig lindring af symptomerne, og en fuldstændig overvindelse af lidelsen kan i flere tilfælde opnås i løbet af 1 måned. Også væskeansamlinger i benene og vanskeligt helende bensår kan behandles med succes.

I en stor undersøgelse efterprøvede man 500 urters virkning på herpes (Herpes Simplex Virus), en lidelse, der giver store behandlingsmæssige problemer. Gotu-Kola er en af de lægeplanter, der er mest virksom over for herpes – så effektiv at den efter forskernes mening kan danne grundlag for en rationel terapi. Opmuntrende resultater blev også opnået i behandlingen af kroniske leverlidelser.

I Asien nyder Gotu-Kola et lige så stort ry som ginseng-roden, og alle steder finder man beretninger om dens styrkende, helbredende og livsforlængende egenskaber. Præparatet er ikke-toksisk, har ingen skadelige bivirkninger og anbefales til behandling af de nævnte lidelser.

Læs også
Gotu Kola mod Alzheimers
Gotu Kola og sårheling
ActiVin® vindruekerneekstrakt fremmer sårhelingen
En alternativ kur mod herpes simplex og helvedesild
Ginseng – en himmelsk rod