Kosttilskud

Brasilianske urter – guarana, ipe roxo, stevia og pilantus

Guarana, ipe roxo, stevia og pilantus – eksotiske og måske ukendte navne, men måske værd at kaste et blik på…

Brasilien er et land med mange naturrigdomme. En af de største er det enorme opbud af botaniske arter. Af alle kendte og klassificerede planter på jorden kan 90 % af disse findes i Brasilien. Blandt disse urter, planter og træer eksisterer der i hundredevis, der kan gavne menneskets sundhed. Urter er en vigtig nøgle til velvære og sundhed – det gælder blot om at kende og finde dem.

Brasilianske urter - guarana, ipe roxo, stevia og pilantusHer finder du en oversigt over nogle af Brasiliens bedste og mest virksomme urter og planter, der samtidig alle anvendes i den brasilianske folkemedicin. Hver art udvælges og dyrkes omhyggeligt for at sikre den bedst mulige kvalitet. Teer eller urtekapsler fra disse planter er en hjælp til at opnå velvære og sundhed. Deres anvendelse bør ikke udelukke professionel behandling, men kan altid bruges som supplerende midler.

I kraft af selve deres natur virker urteteer og urtekapsler langsomt og mildt. De giver ikke altid umiddelbare resultater – du skal væbne dig med lidt tålmodighed. Og undertiden er det en god idé med mere end én slags te eller kapsler samtidig for at opnå det ønskede resultat. Husk, at et positivt livssyn, fysisk træning og fornuftige spisevaner er af grundlæggende betydning for et hvilket som helst helseprogram.

De brasilianske urter i denne oversigt

  • Brasilianske urter - guarana, ipe roxo, stevia og pilantuser ikke vanedannende
  • kan tages sideløbende med anden medicin
  • kan bruges af mennesker i alle aldre
  • kan anvendes efter behov.

Guarana

(Paullinia sorbilis – Fam. Sapindaceac)
Virker blodrensende, øger blodgennemstrømningen og koncentrationen. Modvirker depressioner, afmagt, træthed, mave- og tarmluft, hovedpine, migræne. Meget anvendt ved store koncentrationsydelser og kraftkrævende præstationer. Forhandles som kapsler, pulver og eliksir.

Ipe Roxo

(Tecoma impetiginosa or conspicua – Fam. Bignonaceae)
Virksom i behandling af symptomer på kræft, leukæmi, diabetes, åndedrætsproblemer, mavesår, tyktarmsbetændelse (colitis), ledbetændelse (arthritis), reumatiske lidelser, dårligt kredsløb, prostatitis, blærebetændelse, forstoppelse. Forhandles som kapsler, te og dråber.

Brasilianske urter - guarana, ipe roxo, stevia og pilantus

Stevia

(Rebaudiana bertoni)
Naturligt sødemiddel uden sukkerets bivirkninger; nyttig ved diabetes, mod for højt blodtryk, infektioner, ideelt i slankeprogrammer. Søder ca. 300 gange mere end sukker. Forhandles som pulver.

Pilantus

(Phyllanthus niruri)
Anvendes i den sydamerikanske folkemedicin mod galdelidelser. Forhandles i Danmark under plantens engelske navn Stone Breaker i et produkt, hvor der også er tilsat magnesium og B6-vitamin, samt pebermynteblade, boldoblade, der understøtter galde- og leverfunktionen, og løvetand, som bidrager til en normal urinvejsfunktion.

Brasilianske urter - guarana, ipe roxo, stevia og pilantus

Læs også
Guarana – ren energi fra den brasilianske jungle
Guarana – en energigivende urt, der er super for din fordøjelse
Ipe Roxo® – stærk i forebyggelse
Ipe Roxo® – de videnskabelige data
Lapachol – et af de effektive indholdsstoffer i Ipe Roxo-bark
Stevia: Lad os leve det søde liv!
Stone Breaker – stenknuseren
Forbrugererfaring: Vellykket galdestenskur
Opkvikkende drikke med Guarana
Forbrugererfaring: Guarana tog mine smerter
Æbleklidkager med stevia