Godt at vide Kosttilskud

Hvidløg og vindruekerner mindsker risikoen for blodkræft

Forskere har påvist en sammenhæng mellem tilskud af hvidløg eller vindruekerner og en lavere risiko for at udvikle blodkræft. Det gælder bl.a. Hodgkin og non-Hodgkin lymfom og leukæmi.

Forskerne undersøgte data fra 66.227 mænd og kvinder, der deltog i undersøgelsen VlTamins And Lifestyle. Spørgeskemaer udfyldt mellem 2000 og 2002 blev anvendt til at vurdere den  gennemsnitlige daglige dosis over en periode på 10 år af tilskud af vitaminer og mineraler, samt specifikke tilskud, der blev indtaget inden forsøgets begyndelse.

Man påviste 588 hæmatologiske sygdomme blandt forsøgsdeltagerne frem til december 2008. Blandt dem, der havde svaret, at de tog tilskud af hvidløg mindst fire dage om ugen i tre eller flere år, var der en 45 % lavere justeret risiko for blodkræft sammenlignet med de deltagere, som ikke tog tilskud. For vindruekerner var risikoen 43%o lavere blandt dem, der havde taget tilskud, dem, der ikke havde.

Daglig brug af multivitamin-tilskud i mindst otte år gav en ikke-signifikant 20 % lavere risiko for hæmatologiske sygdomme sammenlignet med ingen indtagelse.

Hvidløg kan medvirke til at mindske risikoen for blodkræft

Som enkeltstående kosttilskud kan du prøve Candolic hvidløgskapsler og Activin kapsler med vindruekerneekstrakt fra Natur-Drogeriet A/S. Begge produkter kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Vindruekerner kan medvirke til at mindske risikoen for blodkræftLæs også
Hvidløgets helbredende kraft
Candolic: Alle hvidløgets egenskaber i en praktisk kapsel
Activin er en multihelbreder
Carsten Vagn-Hansen: Vindruekerneekstrakt medvirker til at hæmme kræftceller
Carsten Vagn-Hansen: Gurkemeje mod stråleskader og kræft
Paracetamol kan medvirke til at øge risikoen for blodkræft

Kilde
Cancer Epidemiol Biomarkers Prev., 2011.