Godt at vide

Bogomtale: Helbred dit hjerte

Uddrag af bogen “Helbred dit hjerte” af Søren Ballegaard, udgivet på Borgens Forlag i 2000.

Denne bog er specielt til dig, som er blandt de ca. 300.000 danskere, der har en hjertesygdom som følge af åreforkalkning, eller som har fået enten ballonudvidelse eller bypassoperation. Den er også skrevet til dig, som er blandt de ca. 1.500.000 danskere, der ikke har en hjertesygdom i øjeblikket, men som af den ene eller anden årsag har forhøjet risiko for at få det på et senere tidspunkt. Dvs., at du fx har forhøjet blodtryk, sukkersyge, er overvægtig eller ryger, er arveligt disponeret eller har et belastende arbejdsliv. Bogen er til dig, der ønsker at forebygge udviklingen af åreforkalkningssygdom, og som tror på, at den egenindsats, der hjælper alvorligt hjertesyge mennesker med at blive raske – eller raskere – også kan bruges i din situation.

Bogen tager de bedste elementer fra den klassiske kinesiske sundhedsfilosofi og kombinerer dem med moderne vestlig lægevidenskab. Programmet er udformet, så du får mulighed for straks at mærke det positive resultat af din egen indsats og dermed opmuntres til selv at medvirke til forebyggelsen eller helbredelsen af din hjertesygdom.

Virker det?

Programmet bygger på mine 16 års forskning i akupunkturs virkning ved hjertesygdom, mit daglige virke som læge og en stadig strøm af internationale forskningsresultater. I andre tilfælde hviler de anbefalinger, jeg præsenterer i bogen, på flere tusinde års erfaringer fra Østens medicinske lægekunst, der ikke tager sit udgangspunkt i videnskab i vestlig forstand. Dette betyder ikke nødvendigvis, at anbefalingerne er forkerte, men kun at den videnskabelige bevisførelse endnu ikke er til stede.

Programmet har absolut ingen bivirkninger. Du skal selv udføre arbejdet og høster selv hele gevinsten. Hver dag kan du kontrollere virkningen af din egen indsats og den tillærte akupressur. Denne indbyggede kvalitetskontrol skal dels sikre, at du udfører behandlingen korrekt, dels motivere til den daglige indsats.

Siden 1991 har jeg systematisk registreret, hvordan det gik de mennesker, der kom hos mig med hjertesygdom. Hvert år har vi kontrolleret, hvordan det gik de af vores patienter, der i det konventionelle sundhedsvæsen ville have fået en bypassoperation eller en ballonbehandling. Til min store og positive forbløffelse har det vist sig, at disse i alt 133 menneskers egenindsats har været så virksom, at de har opnået en helbredstilstand, der klart overgår, hvad den mest avancerede medicinske eller kirurgiske teknik formår. Deres indsats og resultaterne heraf er detaljeret beskrevet i kapitel VIII, “Dokumentation”. Her skal blot nævnes de væsentligste resultater af de knap 6 års opfølgning på de 133 patienter:

  • 78 % fik det så meget bedre, at de ikke længere havde behov for en operation.
  • Antallet af indlæggelsesdage på hospital faldt med mere end 90 %.
  • Forbruget af hjertemedicin faldt med mere end 70 %.
  • Mere end 60 % fik genskabt en hverdag uden sygdomsgener.
  • Det lykkedes for mere end 80 % af patienterne at følge programmet dagligt.
  • Samfundet sparede mellem 290.000 og 360.000 kroner pr. patient i udgifter til sundhedsydelser

Læs også
Test dit hjerte
Hvorfor bliver dit hjerte sygt?
Hjerte-/karsygdomme: De vigtigste medicinske begreber
Tilskud af antioxidanter til dit hjerte
Multivitaminer virker på hele din krop og din helse
Multivitaminer virker på hele din krop og din helse