Energi Kosttilskud

Guarana fra Amazonas, verdens største apotek

Amazonas er verdens største regnskovsområde og dækker 40 % af det sydamerikanske kontinent. Det gennemstrømmes af verdens næstlængste flod – Amazonas – og af ikke mindre end 1.100 floder og bifloder. Amazonas har en udstrækning som Vesteuropa og er det område i verden, hvor der findes flest forskellige plante- og dyrearter. I denne kæmpemæssige, frodige jungle findes der endnu indianerstammer, der lever uberørt af civilisationen. I århundreder har de formået at overleve under de mest barske vilkår og har ved at udnytte urskovens flora været i stand til selv at bekæmpe de fleste sygdomme.

En af deres mest værdifulde planter er Guarana (Paullinia Cupana Kunth), der bliver over 10 meter høj. Af de små røde frugter udvinder indianerne et pulver, der sætter dem i stand til at klare store fysiske anstrengelser og desuden har en generelt velgørende virkning på deres helse.

Hvilke stoffer indeholder guarana?

Guarana indeholder et kompleks af naturligt stimulerende stoffer, understøttet af saponiner – olieholdige substanser, der arbejder med naturlig time-release, så Guarana har en konstant stimulerende virkning, der kan vare op til seks timer. Guarana indeholder også et stof, der hedder guaranin, og som er den vigtigste energigivende faktor i præparatet; samtidig giver det en skærpet koncentration og større velvære. Men Guarana har andre værdifulde egenskaber: Det er også et virksomt middel mod alderdomssymptomer, heraf mathed og faldende livslyst.

Guarana bruges af indianerne i Amazonas som et uforligneligt næringsmiddel og som en meget virksom vitaliserende faktor. Den lange praktiske erfaring med Guarana udelukker, at der kan være skadelige bivirkninger ved at bruge præparatet. Guarana betragtes i dag som et af de bedste eksempler på, at de brasilianske naturmennesker råder over en forbavsende indsigt i de medicinske planter i Amazonas, som med rette kan kaldes “verdens største apotek”.

Guarana fra Amazonas, verdens største apotek

Guarana forhandles i Danmark som kapsler af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas og i helsekostforretninger.

Læs også
Guarana – ren energi fra den brasilianske jungle
Guarana kan støtte vægttabsprogrammer
Brasilianske urter – guarana, ipe roxo, stevia og pilantus
Ginseng – bank energien op!
Rosenrod giver dig fysisk og mental energi
Energi gennem kosten