Sund kost og livsstil Urter og krydderier

Kanel fremmer blodsukkerstofskiftet

Kanel, et af de mest almindelige og mest anvendte krydderier verden over, har vist sig at spille en rolle for kontrollen med insulinresistens og diabetes type II i både laboratorie- og kliniske forsøg. Kanel indeholder mange velgørende kemiske stoffer – fx flavonoider, der fungerer som stær­ke antioxidanter.

Et  placebo-kontrolleret forsøg omtalt i tidsskriftet Diabetes Care har gennemgået virkningen af daglige tilskud på 1, 3 eller 6 gram kanel til 60 midaldrende kvinder og mænd med diabetes type II. Ved afslutningen af det 40 dage lange forsøg kunne man iagttage en signifikant reduktion i det fastende blodsukkerniveau samt blodindholdet af triglycerider, samlet ko­lesterol og LDL-kolesterol.

Kanelets evne til at fremme blodsukkerstofskiftet tyder på, at krydderiet spiller en behandlingsmæs­sig rolle i form af forebyggelse af og kontrol med insulinresistens og diabetes. Dets understøttende virkning på blodsukkerniveauet tyder desuden på, at det muligvis medvirker til forebyggelse af Alzheimers.

Læs også
Kanel er godt for diabetikere
Diabetes, insulinresistens og kanel
Kanel og krom er godt for blodsukkeret
Insu Complex forbedrer blodsukker- og kolesteroltal
Kanel – et konserveringsmiddel
Carsten Vagn-Hansen: Trang til sukker
Forbrugererfaring: Krom og kanelbark regulerede mit blodsukker

Kilde 
Khan A, Safdar M, li Kahn MM, Khartak KN, Anderson RA. Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes. Diabetes Care. December 2003;26(12):3215-8.