Sund kost og livsstil

Flere vitaminer i økologisk mælk

Danmarks JordbrugsForskning har med prøver bevist et større indhold af E-vitamin i økologisk mælk i forhold til den konventionelt producerede mælk. E-vitamin styrker det menneskelige immunforsvar og er med til at forlænge mælkens holdbarhed.

“For første gang kan vi påvise, at forbrugerne køber et produkt med andre indholdsstoffer, når de køber øko-mælk”, siger forskningsleder Jacob H. Nielsen fra Danmarks JordbrugsForskning til Ritzau. Ifølge forskerne skyldes det naturligt højere E-vitaminindhold, at de økologiske køer går på græs en stor del af tiden og desuden får bælgplanter som foder, hvorimod køer i det konventionelle landbrug ofte fodres med majs-ensilage og står i stald en stor del af tiden.

“Nu kan vi endelig dokumentere, hvad vi har haft en fornemmelse af hele tiden – at det er sundere at drikke økologisk mælk, fordi der ved naturens hjælp er vitaminer i. Det er et oplagt argument at bruge i disse tider, hvor debatten om berigede fødevarer kører, og derfor er der brug for mere forskning”, lyder det fra Økologisk landsforening.

Læs også
Økologi – hvad er det egentlig for noget?
Økologiske fødevarer har højere næringsværdi
Økologi-afgrøder indeholder flere sunde polyfenoler
Øko-smag
Forskel på naturlige indholdsstoffer i økologisk og konventionel mad
Flere vitaminer og mindre gift i økomad
Mælkeprodukter kan give tarmproblemer