Sund kost og livsstil

Det er sundt at bo tæt på grønne områder

Det er sundt at bo tæt på grønne områder: Jo tættere man bor på grønne områder, jo bedre vurderer man sit eget helbred. Kort vej til en løbetur rundt om søen eller en stille stund på bænken i parken er guld værd for både krop og psyke. Mennesker, der bor højst 300 meter fra et grønt område, har et betydeligt bedre fysisk og mentalt helbred, viser en ny dansk undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed.

“Grønt er godt for både den mentale, fysiske og sociale sundhed. Det får os til at stresse af, være fysisk aktive og møde andre mennesker”, siger adjunkt Jasper Schipperijn fra Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet.

Cirka 11.000 danskere medvirker i undersøgelsen, som dermed er den hidtil største af slagsen herhjemme. Den sammenligner afstanden til grønne områder med otte helbredsmål og konkluderer, at trivslen stiger, jo tættere del­tagerne bor på naturen – både når det gælder de fire fysi­ske mål og de fire psykiske.

For eksempel har de deltagere, der bor mindre end 300 meter fra grønne områder, en gennemsnitsværdi på 77,1 på deres almene helbred, mens de, der bor mere end 1 km væk, har en værdi på 71,2. Overraskende for forskerne viser undersøgelsen, at adgangen til grønne områder er uafhængig af økonomisk status.

Læs også
Grønne aktiviteter er bare gode for dig
Motion: Undgå at løbe, hvor der er meget biltrafik
Naturterapi: Boost dit helbred med kræfter fra naturen
Lykke: De 15 bedste tips
Kan din psyke give dig dårligt hjerte?
Hemmeligheden bag masaiernes gode helbred
Gør noget proaktivt for at bevare et godt helbred
Rens energien og få mere flow i tilværelsen

Kilde
Statens Institut for Folkesundhed