Calcium Sund kost og livsstil

Koralkalk: En oldgammel kilde til meget mere end calcium

Verdenshavene fungerer bogstaveligt talt som opsamling for de livgivende næringsstoffer, som eroderes væk fra landbrugsjord, dale og skove over hele kloden. Hvor mange mineraler og næringsstoffer, der beriger livet under havets overflade, bl.a. levende koraller, kan bedst illustreres med det faktum, at over de sidste 200 år er topjorden på det amerikanske fastland alene reduceret fra ca. ½ meter til blot 15 cm. Når regn og vind fejer hen over jorden, bliver vandpytterne til små bække, der samler sig til større vandløb, der løber ud i flodarme, der samler sig i mægtige floder, der igen aflejrer jord og næring i havets fantastisk velafbalancerede økologi.

Meget af omtalen af koralkalk stammer oprindeligt fra det faktum, at indbyggerne på den japanske ø Okinawa lever usædvanligt længe og godt. Og faktum er da også, at når man kigger på, hvad det skyldes, at der er denne uforholdsmæssigt høje procentdel af 100-årige netop her, viser det sig, at deres kost er meget næringsholdig og sund. Ud over at drikke næringsrigt vand fokuserer de koralomkransede øboer på at spise frisk frugt og grønt, der giver et sandt overflødighedshorn af spormineraler og antioxidanter. Dette viser igen, at blandingen af spormineraler med sundhedsfremmende koralkalk kan være en uvurderlig hjælp til personer, som gerne vil leve et sundt og langt liv.

Det er også værd at bemærke, at når vand indeholder store mængder mineraler, som det er tilfældet på øen Okinawa, får det ofte betegnelsen hårdt vand. Masser af videnskabelig litteratur underbygger det faktum, at der blandt mennesker, der drikker hårdt vand, er færre tilfælde af hjertesygdom.

Når vi derfor kigger på virkningen af basisk (hårdt) vand, må man naturligt spørge, om den generelle syre/base-balance rent faktisk påvirker vores helbred. Syre er sat i forbindelse med forskellige sygdomsstadier – et klassisk eksempel er ketoacidose, der opstår hos dårligt kontrollerede diabetikere. Desuden ved alle, at når mælkesyre opbygges i krop og muskler, fordi man har overskredet kroppens evne til at kompensere, fører det til en følelse af forgiftning og utilpashed.

Vores dages kost er ofte suboptimal med hensyn til flere næringsstoffer og mineraler. Det fik et af de mest konservative medicinske tidsskrifter Journal of the American Medical Association til at offentliggøre en artikel, der anbefaler læger at tjekke, om deres patienter får tilstrækkeligt med multivitaminer.

Den medicinske litteratur og videnskabelige forskning i virkningen af mineraler i kroppen viser tydeligt, at mineraler arbejder synergistisk. Derfor er der en stærk klinisk indikation for indtagelse af koralkalk med andre kritiske mineraler og sporstoffer. Desuden kan brugen af meget biologisk tilgængelige ion-sporstoffer, som skilles fra hinanden i opløsninger, medvirke til at sikre generel optagelse. Virksomheden Trace Minerals Research i Ogden, Utah, tilbyder denne kombination i produktet Elektriske Spormineraler. Ved at kombinere koralkalk med Elektriske Spormineraler påvirkes pH-niveauet, så man får en af de mest effektive former for koralkalk.

Læs også
Elektriske Spormineraldråber
Elektriske Spormineraler: Analyse
Fakta om vitaminer og mineraler
Okinawa Koralkalk – sprængfyldt med gode indholdsstoffer
Calcium har en positiv indvirkning på en lang række sygdomme
Japan – det sundeste land i verden!
Godt at vide om mineraler