B-vitaminerne Demens-sygdomme

Vitaminer kan måske bremse udviklingen af Alzheimers

Forskere har fundet frem til, at tilskud af visse vitaminer, måske kan være med til at bremse udviklingen af den frygtede demenssygdom Alzheimers.

Den mediale temporallap er det område af hjernen, der tæres og dermed forårsager den kognitive svækkelse, som er karakteristisk for Alzheimers.

Et forskerteam under ledelse af Gwenaelle Douaud fra University of Oxford gav en kombination af B12-vitamin (500 mikrogram), B6-vitamin (20 g) og folsyre eller placebo til 156 ældre mænd og kvinder i en periode på to år. Forskerne observerede, at de 80 deltagere, der fik B-vitaminerne, udviste signifikant mindre nedbrydning af hjernen sammenlignet med placebogruppen. Specifikt blev homocysteinniveauet i plasma sænket med 29 %.

Super B-Complex: Hele spektret af B-vitaminer, der måske kan modvirke Alzheimers

“Vores resultater viser, at tilskud af B-vitamin kan bremse den hjerneatrofi, som er et nøgleelement ved Alzheimers, og som har forbindelse til den kognitive svækkelse. Vi kan konkludere, at der er behov for yderligere forsøg med B-vitamintilskud med fokus på ældre medborgere med et højt homocysteinniveau, så vi kan undersøge, om udviklingen til egentlig demens kan forebygges”.

Læs også
Alzheimers kan forebygges med store doser B-vitamin
Alzheimers: Højrisiko-patienter har behov for tilskud af B12-vitamin
Alzheimers sygdom – og alternativ forebyggelse og behandling
Demensbehandling giver højere dødsrisiko
Kan C- og E-vitamin sammen modvirke Alzheimers?
Homocystein – en overset dræber
D-vitamin bremser udviklingen af Parkinsons
Grønt er godt mod Alzheimers

Kilde
Douaud G et al. Preventing Alzheimer’s disease-related gray matter atrophy by B-vitamin treatment. PNAS 2013, 110(23):9523-9528, 2013.