B-vitaminerne

Total B-Complex – alle B-vitaminerne + lidt mere

Alle B-vitaminerne er vigtige – og her kan du læse hvorfor!

Det hurtige tempo i vores dagligdag gør det vanskeligt at undgå stress. Deadlines, trafikpropper, økonomiske bekymringer, familieproblemer – de er alle dele af en livsstil, der kan fratage dig din vitalitet, tappe dine energireserver og svække din modstandskraft.

Se, hvordan du selv klarer presset! 

Hvem lider af stress, og kan der gøres noget for at kontrollere den? Svar på de følgende spørgsmål og find ud af, hvilken grad af stress du selv er udsat for i din dagligdag.

Har du for nylig i væsentlig grad ændret dit liv? 

Forandring af enhver art – god eller dårlig – fremkalder stress, for det betyder, at du bryder dine rutiner og anlægger nye. Betydelige forandringer som at blive forfremmet, købe et hus, gifte sig eller miste en, man elsker, øger i høj grad vores normale stressniveau og kan efterlade os med en følelse af at være drænet for kræfter.

Total B-Complex indeholder alle B-vitaminerne

Ville du ønske, at dagene var længere, så du kunne udrette noget mere?

Forskerne har fundet frem til, at denne personlighedstype producerer stress. Et af kendetegnene er, at man altid føler sig i tidnød.

Er du en konkurrencepræget person med et stærkt behov for at klare dig tilfredsstillende?

Et andet kendetegn ved ovennævnte personlighed er en stærkt konkurrencepræget drift, et overdrevet behov for succes.

Har du mange forskellige roller – fx forældre, leder, ekspert, ansat, ægtefælle, forsørger? 

Jo flere roller, vi må påtage os, jo flere forventninger andre retter til os, des højere er vores stress-niveau.

Ja-svar kan betyde forhøjet stress-niveau. I dag må de fleste af os svare ja til et eller flere af de nævnte spørgsmål.

Total B-Complex vitaminer, den ernæringsmæssige vej til bekæmpelse af stress

Mange ernæringseksperter er enige om, at stress øger kroppens behov for B-vitaminer, en gruppe vitaminer, der er nødvendige, for at vi kan holde os sunde. Men afbalancerede måltider og fødemidler, der er rige på B-vitaminer, passer ikke altid til det liv, travle mennesker fører. Derfor giver det mening at tage et tilskud af B-vitamingruppen. B-vitaminer er identificeret som essentielle menneskelige næringsstoffer. De findes sammen i fødemidler, de arbejder sammen og supplerer hinanden. Denne gruppe vitaminer kaldes “kompleks” simpelthen på grund af den måde, de optræder sammen i fødemidler. B-vitaminer er essentielle for nervesystemets funktionsduelighed og hjælper kroppen med til at nedbryde proteiner og fedtstoffer og med at omdanne kulhydrater til energi.

B-vitaminer er vandopløselige og oplagres derfor ikke i kroppen. Det betyder, at de bør tilføres daglig. Lad ikke kroniske bekymringer og ængstelse ødelægge din appetit på livet. Gør derfor Total B-Complex fra Natur-Drogeriet til en del af dit daglige helseprogram.

Det får du fra Total B-Complex 

A-vitamin: Anvendes ved hudlidelser, infektioner, dårlige slimhinder, øget immunforsvar, øjenkatar. Findes i større mængder i abrikoser, bananer, ferskner, kirsebær, brøndkarse, gulerødder, cikorie, græskar, løvetandblade, persille, spinat og lever.

B6-vitamin: Vanddrivende, virker på hormon- og enzymprocesser, på protein- og fedtstofskifte, modvirker impotens, hudlidelser, tandkødsblødninger, nervelidelser og kramper. Findes i større mængder i fuldkornsprodukter, kød og indmad. B6-vitamin virker signifikant bedre end placebo hos gravide med svær kvalme og reducerer opkastninger hos alle patienter.

Folsyre: Modvirker apati, frygt, depressioner, alkoholisme, hyperaktive børn, deformerede og for tidligt fødte børn. Findes i større mængder i bønner, linser, salat, rødbeder og broccoli. Gigtpatienter mangler ofte folsyre – ikke på grund af selve sygdommen, men den medicin, de er nødt til at tage. Et tilskud af folsyre kan bl.a. dæmpe bivirkninger som kvalme og betændelse i mundhulen.

Biotin: Medvirker til omsætning af kulhydrater, proteiner og fedt. Modvirker eksem, hudsvamp, styrker nerver og immunforsvar. Findes i større mængder i havregryn, fuldkornsbrød, ost og lever.

Magnesium: Modvirker syreproblemer, kramper, hjerteinfarkt, stress, træg fordøjelse og nerver. Findes i knuste hørfrø, mandler, valnødder, kokosnødder og appelsiner.

B1- vitamin (thiamin): Anvendes ved appetitløshed, depression, irritation, forvirring, manglende koncentrationsevne, overfølsomhed over for støj. Findes i større mængder i hvedeklid, lever, fuldkorn, æg, ølgær, nødder, sojabønner og sirup.

B2-vitamin (riboflavin):  Anvendes ved depression. Findes i mælk, lever, æg, hytteost, yoghurt, ølgær, avocadoer, øvrige grønsager, hvedeklid og ærter.

Niacin: Modvirker søvnløshed, nervøsitet, irritation, forvirring, angst, depression, hallucinationer, appetitløshed. Findes i lever, nyrer, hjerte, hvedeklid, ølgær, grønsager, skummetmælkspulver og fisk.

B12-vitamin: Anvendes ved nedsat hjernefunktion, problemer med at koncentrere sig og huske, depression, voldsom uro, hallucinationer, manisk eller paranoid adfærd, astma, psoriasis, nervebetændelse. Findes i lever, nyrer, hjerte, mælk, fisk, frisk rødbedesaft og tang .

B5-vitamin (pantotensyre): Modvirker depression, manglende evne til at tolerere stress. Findes i lever, nyrer, hjerte, ølgær, æggeblomme, sojabønner, broccoli, champignon og ærter.

B-vitamin fremmer fosterets udvikling

Fejl ved hjerne og rygmarv, som er blandt de mest almindelige misdannelser hos nyfødte i den vestlige verden, kan forebygges, hvis gravide indtager folsyre i de første uger af svangerskabet. De såkaldte neuralrørs-defekter findes ved omkring én ud af 500 graviditeter i den vestlige verden.

På verdensplan fødes der årligt ca. 400.000 børn med disse misdannelser, som optræder i to former. Den ene er anencefali, manglende udvikling af hjernen. Nyfødte med anencefali dør kort efter fødslen. Den anden form kaldes spina bifida, en misdannelse af den nederste del af rygmarven. Børn med spina bifida har varierende grader af lammelser, som varer livet igennem. Neuralrørs-defekterne opstår, når centralnervesystemet grundlægges hos fosteret, og det sker allerede i graviditetens allerførste uger. Kvinder, som allerede har fået et barn med neuralrørs-defekt, har større risiko for at få et misdannet barn også ved de følgende graviditeter.

Ved en opgørelse viste det sig, at risikoen for neuralrørs-defekt bliver 72 % mindre, hvis den gravide kvinde får 4 mg folsyre om dagen i månederne lige omkring graviditetens start.

Læs også
B-vitaminerne har stor betydning for dit helbred
B-vitaminer holder hjerne og øjne sunde
Total B-Complex mod stress, uro og angst
B-vitaminmangel er almindelig hos ældre mennesker
Alzheimers kan forebygges med store doser B-vitamin
Depression og mangel på B-vitaminer
Kosttilskud mod depression
Niacinmangel kan måske forværre forløbet af COVID-19
Folsyre er vigtigt for gravide – og mange andre