Folkesundhed

Cannabis som kræfthæmmer?

Cannabis er meget omtalt som alternativ medicin, men kan det også anvendes som kræfthæmmer?

THC (tetrahydrocannabinol), det aktive stof i produkter fra hampplanten (Cannabis sativa), halverer svulstvækst og reducerer i signifikant grad risikoen for metastaser ved lungekræft, lyder det fra forskere ved Harvard University, som har testet stoffet i både laboratorie- og dyreforsøg.

Hampplanten er ophav til en række forskellige produkter, bl.a. industrihamp til garn og isoleringsmateriale, hvor indholdet af THC er meget lavt, og produkter med euforiserende virkning med højt THC-indhold. I sidstnævnte gruppe skelner man mellem medicinsk cannabis, som skal ordineres og doseres af en læge, og euforiserende produkter, som købes på det ulovlige marked (fx hash, marihuana og  skunk).

Det hidtil eneste kliniske forsøg med THC mod svulstvækst er et britisk pilotforsøg med menneskeligt glioblastom, en form for hjernekræft. Forskernes teori gik på, at THC også kan hæmme dannelsen af nye blodkar og dermed påvirke kræftvæksten.

Forskerne advarer dog om, at visse dyreforsøg har vist, at THC kan stimulere forskellige former for kræft, og at der er behov for yderligere forsøg.

Hampefrø indeholder ikke det stof, der kendes som cannabisLæs også
Hampefrø som medicin
Hamp: Naturens glemte fødevare
Medicinafhængighed
Hørfrø for sundhedens skyld
Tre joints om dagen er lige så skadelige som 20 cigaretter
Ilt øger virkningen af artemisinin ved kræftbehandling
Curcumin kan måske blokere for kræfthormon
Kinesisk malurt, jern og kræftceller
Aspartam mistænkt for lymfekræft og leukæmi

Kilde
American Association for Cancer Research. Marijuana Cuts Lung Cancer Tumor Growth In Half, Study Shows. Science Dailyhttp://www.sciencedaily.com/releases/2007/04/070417193338.htm
https://altomstoffer.dk/artikler/forskellen-pa-hash-og-medicinsk-cannabis