Folkesundhed

Bugens facon afslører dig

Den østrigske læge Franz Xaver Mayr fandt allerede for år tilbage ud af, at man på bugens facon kan se, hvordan kroppens sundhedstilstand er. En normal bug er tegn på, at alle organer er sunde.

  • ”Andefacon” kalder man det, når bagdelen skydes bagud for at holde maven flad. Følgen er fordøjelsesbesvær, forstoppelse, halsbrand og oppustethed – samt galdelidelser og muskelgigt.
  • Ved ”Tilløbsholdningen” er overkroppen bøjet for langt frem, og dermed bliver den underste del af bugen også hvælvet for langt fremad. Det kan let føre til lidelser i mave og tolvfingertarm.
  • ”Sædeholdning” hedder den holdning, hvor underkroppen skydes frem, og bugen hænger nedad. Den øjensynligt slappe tarm giver følger i form af fordøjelsesbesvær, galdelidelser og hæmorroider.
  • ”Stortrommebærer” giver sig udtryk i en fremspringende bug. Det skyldes for det meste en svaghed i fordøjelsessystemet. Der er risiko for bugspytkirtelbetændelse og galdesygdomme.

Dr. Erich Rauch, Gesundheitszentrum Wörthersee, Østrig er overbevist om, at de fleste sygdomme udløses af forstyrrelser i tarmfunktionen. Og den moderne medicinske forskning har underbygget afdøde Franz Xaver Mayrs erfaringer.

Læs også
Flere proteiner, mindre mavefedt
Æble- og pæretyperne
Overvægtige mænd, der dyrker sport, taber sig mest på maven
Frugtsukker giver fedt på maven
Øl giver ikke ølmave
Øvelser, der kan hjælpe dig med at tabe dig og få det bedre
Regelmæssige måltider er en vigtig sundhedsfaktor
Unik Spirulina – verdens bedste slankepille