Naturmidler

Spirulina: Ren energi i pulver- og kapselform

Hvedegræs, byggræs og spirulina er de bedste kilder til energi i form af betacaroten, klorofyl og mineraler – og de er alle tre gode mod tyktarmssygdomme, AIDS, kræft og andre sygdomme.

Hvedegræs er bedst, når det er friskpresset og blandet med andre grønsager, mens pulveriseret byggræs kan udrøres i vand af god kvalitet. Spirulina har et højt indhold af protein, betacaroten, gamma linolensyre (GLA) og et næringsstof, som er essentielt for dannelsen af hormoner. Desuden er spirulina godt for vegetarer, fordi det indeholder B 12-vitamin, som ellers let kan komme til at mangle i vegetarisk kost, samt store mængder kalk, jern, RNA, DNA og spormineraler.

Kazuko Iwata fra Kagawa Nutrition College har fundet frem til, at spirulina i kosten øger aktiviteten i enzymet lipoprotein lipase, som er involveret i fedtstofskiftet.

Et japansk forsøg har i detaljer beskrevet virkningen af at tilsætte spirulina til den kost, der blev givet til rotter med kolesterolproblemer fremkaldt af fruktose. En kost med et højt fruktoseindhold øger indholdet af kolesterol og triglycerider i blodet, men spirulina tilsat kosten var i stand til at reducere indholdet af både kolesterol og triglycerider helt konsekvent.

Hvilken fødevare har mere energigivende jern end spinat? Mere knogleskørhedsforebyggende kalk end mælk? Mere kræftrisikoreducerende betacaroten end gulerødder?  Mere aldersforebyggende betacaroten end papaya? Mere protein end tofu? Svaret er spirulina med

  • Spirulina: Ren energi i pulverform5.000 % mere jern end spinat!
  • 500 % mere kalk end sødmælk!
  • 1.000 % mere betacaroten end gulerødder!
  • 2.000 % mere betacaroten end papaya!Spirulina: Ren energi i kapselform
  • 800 % mere protein end tofu.

Læs også
Unik Spirulina – verdens bedste slankepille
Spirulina: En alge med mange egenskaber
Unik Spirulina og vægttab
Unik Spirulina – en alge, der kan stort set alt
Alger – mikroskopiske organismer med masser af næring
Rosenrod giver mitokondrierne ny energi
C-vitamin giver unge mænd mere energi

Kilde
Iwata K et al. Journal of Nutritional Science & Vitaminology 36: 165-71, 1990.