Personlig pleje og wellness

Anvendelse af carnitin i kosmetik

Huden er et af de største organer i kroppen. Den har en gennemsnitsoverflade på 1,8 m2 og udgør ca. 16 % af kropsvægten. I første række fungerer huden som barriere mod fysiske påvirkninger og beskytter mod mekaniske kvæstelser. Den forhindrer også udtørring af kroppen gennem væsketab, reducerer UV-strålers gennemtrængning, er med til at regulere kropstemperaturen og fungerer som føleorgan. Og huden er nært forbundet med kosmetiske produkter.

Når man kender carnitinets egenskaber som fedtnedbryder, overrasker det ikke, at et af stoffets kosmetiske anvendelsesområder er i opstrammende cremer og cellulitisprodukter. Men opmærksomheden har efterhånden samlet sig om carnitinets generelle indvirkning på huden. Et forsøg har vist, at carnitin forebygger og lindrer hudproblemer som skoldkoppear, dannelse af rynker og afskalning efter solskoldning.

Eftersom carnitin kan optage vand fra luften, er selv små mængder i stand til at fugte huden og gøre den blød, glat og fugtig. Man har gennemført en panelundersøgelse, hvor hudområder på deltagernes overarm fik hhv. ingen behandling, daglig behandling med placebo eller daglig behandling med et præparat med 2 % carnitin. Man målte derefter med corneometer, hvor stort fugtighedsniveauet i de enkelte områder var. Fugtigheden i det hudområde, der blev behandlet med carnitin, steg med 26,4 % sammenlignet med 12,5 % for det hudområde, som blev behandlet med placebo. Som ventet skete der ikke nogen nævneværdig ændring med det område, der ikke blev behandlet.

Anvendelse af carnitin i kosmetikLæs også
Carnitin – eliksir for krop og sjæl
Carnitin – hvorfor har kvinder brug for det?
Carnitin – hold dig ung, når du bliver ældre
Carnitins indvirkning på fornyelse af hudcellerne
Hjemmelavet naturkosmetik giver frisk hud
Masker og cremer til ansigt og krop
Naturlig foryngelseskur til huden