D-vitamin

D-vitamin reducerer risikoen for at dø for tidligt

Det lyder som en god nyhed: D-vitamin kan være med til at mindske din risiko for at dø for tidligt. Men det er ikke desto mindre det, forskning nu viser.

Resultaterne af det tyske ESTHER-forsøg viser, at et højere serumindhold af D-vitamin giver lavere risiko for at dø som følge af kredsløbssygdom, luftvejssygdom eller andre årsager hos mænd og kvinder.

l American Journal of Clinical Nutrition beskriver Ben Schottker og hans kolleger resultaterne af deres for­søg med 9.578 ESTHER-deltagere i alderen 50-74 år. D-vitaminniveauet i kroppen blev målt ved forsøgets start og ved et opfølgningsforsøg efter fem år. Deltagerne blev fulgt gennemsnitligt i 9,5 år, og i dette tidsrum døde 1.083 af deltagerne.

De mænd og kvinder, som havde et D-vitaminniveau i kategorien ‘utilstrækkeligt’ (mellem 12 og 20 ng/ml), havde 17 % højere risiko for at dø af en hvilken som helst årsag sammenlignet med dem, hvis niveau blev kategoriseret som ’tilstrækkeligt’.

Natur-Drogeriet A/S forhandler D3 -vitamin i to styrker: 35 og 85 mikrogram.D-vitamin påvirker risikoen for at dø for tidligt

Læs også
D-vitamin forlænger dit liv
D-vitamin giver ældre livskvalitet
D-vitaminmangel – en risikofaktor for kredsløbssygdomme
For lidt D-vitamin skader hjerte og kredsløb
D-vitamin kan mindske risikoen for luftvejsinfektion hos børn
Sollys nedsætter risikoen for kræft
Derfor er influenza en sæsonlidelse

Kilde
Am J Clin Nutr, 2013;97(4):782-93.