E-vitamin

E-vitamin virker mod dermatitis

Læger ved Naval Medical Center i San Diego beretter om et tilfælde af alvorlig dermatitis, der blev fuldstændig kureret med tilskud af E-vitamin. Deres patient var en 38-årig læge, der havde lidt af alvorlig dermatitis i begge håndflader i fire år. De kunne ikke finde nogen medicinske grunde for tilstanden, og behandling med steroidsalver, fugtighedscremer, antisvampemidler, aloe og prednison gav intet resultat. Ændring i kosten og udskiftning af sæbe, mappe, urrem osv. virkede heller ikke.

I midten af 1993 begyndte patienten at tage 400 mg E-vitamin om dagen for at forebygge hjertesygdom. Ni dage senere begyndte revnerne i hans håndflader at læges, og en kort tid senere forsvandt hudbetændelsen fuldstændigt. Patienten havde ingen problemer med dermatitis i de næste fire måneder, men holdt så – med fuldt overlæg – op med at tage E vitamin. I løbet af to uger fik han dermatitis igen. Han begyndte så igen at tage 400 mg vitamin E om dagen; i løbet af en uge forsvandt hudbetændelsen igen, og den har ikke vist sig siden.

E-vitamin virker mod dermatitis

Lægerne ved Naval Medical Center er overbeviste om, at E vitamin helbredte patienternes dermatitis og mener, at det er vitaminets antioxidantvirkning, der er ansvarlig for helbredelsen.

Læs også
E-vitamin beskytter huden
Atopisk dermatitis og massage
Naturlige masker til de hyppigste hudproblemer
E-vitamin: Hvad kan det gøre for dig?
E-vitaminsalve tager sig af dine ar

Kilde
The Lancet, Vol. 343, March 12, 1994, pp. 672-3.