Krom

Krom – det skal du have mere af!

Ifølge forskningsresultater fra Harvard School of Public Health skal du sørge for at få nok af spormineralet krom, fordi for lidt krom i kosten i nogle tilfælde vil kunne øge risikoen for at udvikle diabetes og hjertesygdom. I et forsøg med 400 mænd påviste forskere, at mænd med et lavt indhold af mineralet i deres system har en statistisk signifikant højere risiko for at udvikle hjerteproblemer end mænd med et højere kropsindhold. Et lavt kropsindhold af krom synes også at kunne gøre kroppen mere resistent over for insulin og dermed øge risikoen for at udvikle diabetes.

Krom skal du sørge for at få nok afDu har behov for 200-400 mikrogram krom om dagen – hvilket formentlig er mere, end du får via din almindelige kost. Krom findes bl.a. i fisk, forarbejdet kød, bælgfrugter nødder, mørk chokolade og fuldkornsprodukter. Kig efter kosttilskud med krompicolinat – det er den type, kroppen har lettest ved at optage.

Du kan få krompicolinat i tabletter fra Natur-Drogeriet A/S. Produktet kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Læs også
Krom: Hvorfor er det et vigtigt næringsstof?
Krom reducerer risikoen for hjerteanfald
Krom til mænd med både hjertesygdom og diabetes
Magnesium og krom modvirker insulinresistens og diabetes
Krom og vægttab
Krom – væsentligt for stofskiftet
Kromholdige urter og planter
Anprisninger: Krom