Kisel

Kisel modvirker cellulitis, løst bindevæv og bløde negle

Kisel modvirker cellulitis, løst bindevæv og bløde negle – kan det være rigtigt?

Kisel er et overset mineral, og det har længe været omdiskuteret, om det kan optages af den menneskelige organisme, og dermed om det i det hele taget spiller nogen rolle i den menneskelige ernæring. Men de senere års forskning peger på, at kisel (silicium) faktisk er et vigtigt sporelement for mennesket.

En af nutidens førende kisel-forskere, amerikaneren Edith Muriel Carlisle, siger: “Kisel spiller en vigtig rolle for bindevæv, især i knogler og brusk. Kisels primære virkning i knogler og brusk viser sig at være dannelsen af organisk grundmasse (matrix). Abnormiteter i knogler og brusk er forbundet med reduktion af grundmassens bestanddele, hvilket resulterer i et behov for kisel i kollagen- og glycosaminoglykan-dannelsen. Yderligere dokumentation for kisels rolle i stofskifteprocessen kommer fra opdagelsen af, at kisel er et stort ion i de osteogene (knogledannende) celler, særligt i cellens stofskiftemæssigt aktive tilstand. Andre undersøgelser peger på, at kisel deltager i subcellulære enzymholdige strukturers biokemi. Kisel danner desuden vigtige forbindelser med andre elementer. Skønt det nu står klart, at kisel spiller en specifik rolle i stofskiftet, så har kisel fået tildelt en strukturel rolle i bindevæv. En forbindelse mellem kisel og alderdomssymptomer har muligvis at gøre med forandringer med hensyn til glucosaminoglykan”. 

Forskere ved South Dakota University, USA, har fundet frem til, at der består et samvirke mellem kisel og andre sporelementer i stofskiftet, især zink og kobber  Alle disse undersøgelser er foretaget med dyr, men lignende funktioner gælder højst sandsynligt også mennesker.

I den danske helsebranche har der i mange år været forhandlet kiselpræparater. Disse to præparater har hjulpet mange mennesker med problemer som slap hud, cellulitis, mat hår og bløde negle:

Kisel - et vigtigt sporelement for kroppenHøjaktiv spisekisel

Ingredienser: Ren kiseljord (silicum)
Anvendelse: Kisel styrker knoglebygningen og forstærker tænder, negle, hud, hår og bindevæv. Binder tarmgifte til udskillelse. Moderne undersøgelser tyder på, at dette mineral også er af betydning for arteriernes og hjertets sundhed. Fås i kapsler og som pulver.
Anbefalet dosis: 2 tabletter 3 gange dagligt eller 1-4 teskefulde dagligt.

Silica/Padderokke kapsler

Ingredienser: Pulveriserede blade fra padderokke (Equisetum arvense L.), hydroxypropylmethylcellulose (vegetabilsk kapsel).
Anvendelse: Silica/Padderokke kapsler har en høj organisk kiselværdi, mindst 12 % kiselsyre (SiO2) og 0,73 % flavonoider. Styrker knogler, tænder, negle, hud, hår og bindevæv.
Anbefalet dosis: 1-2 kapsler 1-3 gange dagligt.

Kisel (silicium) findes i store mængder i padderokkeLæs også
Kisel – et livsvigtigt mineral til din krop
Kisel modvirker forfald af hud og bindevæv
Collagen-Boost Vegan: Kollagentilskud til vegetarer og veganere
Når din krop vil fortælle dig noget…
Kan kisel og kiselsyre modvirke Alzheimers?
Kisel gør håret tykkere
Padderokke – en kiselholdig urt
Silica/Padderokke kapsler – større virkning, pænere hud

Kilder
Carlisle EM. Silicon as a Trace Nutrient, The Science of the Total Environment, 73 (1988), s. 95-106.
Emerick RJ, Kayongo-Male H. Interactive Effects of Dietary Silicon Copper and Zinc in the Rat.  J Nut Biochem, 1990, vol. Jan.).