Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kisel

Modgå cellulitis, løst bindevæv og bløde negle med helsebranchens mest virksomme kisel-præparater

Kisel er et overset mineral, og det har længe været omdiskuteret, om det kan optages af den menneskelige organisme, og dermed om det i det hele taget spiller nogen rolle i den menneskelige ernæring.

Helt ny forskning peger på, at kisel  (silicium)  faktisk er et vigtigt sporelement for mennesket. Først inden for det seneste årti er videnskaben kommet til denne erkendelse. Det er således blevet påvist, at kisel indgår i dannelsen af knogler, brusk og bindevæv hos mus, rotter og kyllinger (Carlisle, Schwarz og Milne).

En af nutidens førende kisel-forskere, amerikaneren Edith Muriel Carlisle, siger: »Kisel spiller en vigtig rolle for bindevæv, især i knogler og brusk. Kisels primære virkning i knogler og brusk viser sig at være dannelsen af organisk grundmasse (matrix). Abnormiteter i knogler og brusk er forbundet med reduktion af grundmassens bestanddele, hvilket resulterer i et behov for kisel i kollagen- og glycosaniinoglycan dannelsen.

Yderligere dokumentation for kisels rolle i stofskifteprocessen kommer fra opdagelsen af, at kisel er et stort ion i de osteogene (knogledannende) celler, særligt i cellens stofskiftemæssigt aktive tilstand. Andre undersøgelser peger på, at kisel deltager i subcellulære enzymholdige strukturers biokemi. Kisel danner desuden vigtige forbindelser med andre elementer. Skønt det på grundlag af de nyere undersøgelser er klart, at kisel spiller en specifik rolle i stofskiftet, så har kisel fået tildelt en strukturel rolle i bindevæv. En forbindelse mellem kisel og alderdomssymptomer har muligvis at gøre med forandringer med hensyn til glucosamioglycan«. (Silicon as a Trace Nutrient, The Science of the Total Environment, 73 (1988), s. 95-106).

Forskere ved South Dakota University, USA, har fundet frem til, at der består et samvirke mellem kisel og andre sporelementer i stofskiftet, især zink og kobber (Royce J. Emerick & Henry Kayongo-Male,  Interactive Effects of Dietary Silicon Copper and Zinc in the Rat,  J. Nut. Biochem., 1990, vol. Jan.). Alle disse undersøgelser er foretaget med dyr, men lignende funktioner gælder højst sandsynligt også mennesker.

I den danske helsebranche har der i mange år været forhandlet kiselpræparater. Disse to præparater har hjulpet mange mennesker med problemer som slap hud, cellulitis, mat hår og bløde negle:

Højaktiv spisekisel:
Ingredienser.- 
Ren kiseljord (silicum).

Anvendelse.- 
Kisel styrker knoglebygningen og forstærker tænder, negle, hud, hår og bindevæv. Binder tarmgifte til udskillelse. Moderne undersøgelser tyder på, at dette mineral også er af betydning for arteriernes og hjertets sundhed. Fås også som pulver.
Anbefalet dosis.- 
2 tabletter 3 gange daglig, eller 1-4 teskefulde daglig.
Dåse m. 160 tabletter, pakning med 200 g pulver.

Bio Silica 
Ingredienser.- 
Microminiseret agerpadderokke med stort indhold af naturligt silicium (kisel) og flavonoider, gelatine (kapsel).
Anvendelse.- 
Bio Silica  har en høj  organisk  kiselværdi, mindst 12% kiselsyre (SiO2) og 0,73% flavonoider. Styrker knogler, tænder, negle, hud, hår og bindevæv.
Anbefalet dosis.- 
1-2 kapsler 1-3 gange daglig.
Dåse m. 90 kapsler.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012