Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vegetarer har 40 procent mindre risiko for at dø af kræft

Denne overraskende konklusion er for nylig blevet præsenteret i British Medical Journal på grundlag af en undersøgelse af 11.000 voksne personer.

Igennem 12 år har bl.a. dr. Margaret Thorogood fra London School of Hygiene and Tropical Medicine og forskere fra Oxford University studeret alle former for cancer og fundet frem til, at vegetarisk kost beskytter mod cancer og hjertesygdomme.

"Til at begynde med var undersøgelsen kun fokuseret på kostens betydning for hjertesygdomme", siger Margaret Thorogood. "Vi analyserede 404 dødsfald blandt de 11.000 personer, der deltog. 94 døde af hjertesygdomme og 164 af cancer".

I undersøgelsen var der 5.728 veganere og vegetarer, og 387 supplerede kosten med fisk en gang imellem. Kontrolgruppen bestod af 5.015 personer på blandingskost.

Resultaterne viser:

- at kræft og iskæmiske hjertelidelser er den største dødsårsag hos voksne i Storbritannien og delvist relaterede til kosten;

- tidligere undersøgelser har vist, at vegetarer har en formindsket risiko for at dø af cancer og hjertesygdomme, men dette har man ment skyldes en generelt sundere livsstil hos vegetarer;

- den nye undersøgelses resultat med 40 procent mindre risiko hos vegetarer for at dø af cancer sammenlignet med personer på blandingskost kan ikke forklares med forskelle i rygevaner, fedme eller socio-økonomiske faktorer;

- visse dele af den vegetariske kost viser sig at have en gunstig virkning med hensyn til at forhindre en tidlig død.

Forskerne mener, at undersøgelsens resultat er bemærkelsesværdigt, da tidligere undersøgelser om dette emne er blevet lavet i USA med vegetarer fra religiøse grupper og dermed med en særlig livsstil.

Resultatet fra denne undersøgelse ligger nærmere folk i almindelighed og har derfor større betydning end nogen hidtil gennemført undersøgelse. Dr. Margaret Thorogood skal fremover undersøge, hvilken type vegetarisk kost der giver den største beskyttelse.

Kilde: British Medical Journal

Health News 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012