Bagværk

Hørfrømuffins

Denne opskrift på hørfrømuffins er en klassiker, som er blevet tilpasset til brugen af hørfrø, fuldkornshvede og ægge­hvider. Og det er en glimrende måde lige så stille at gøre hørfrø til en del af din daglige kost.

Det skal du bruge (24 stk.)

0,75 dl knust hørfrø
Hørfrømuffins med olivenolie1,5 dl fuldkornshvedemel
3,5 dl ubleget mel
3 dl sukker
2½ tsk. natron
1 tsk. salt
7,5 dl rosinklid-blanding
5 dl fedtfattig kærnemælk
½ dl olivenolie
½ dl ahornsirup
et stort æg
to æggehvider

Tilberedning

Varm ovnen op til 200 grader, og smør muffin-formene med olivenolie (gerne spray), eller gør papirsforme klar. Bland hørfrø, mel, sukker, bagepulver og salt grundigt i en stor rørskål. Tilsæt rosin/klid-blandingen. Bland kærnemælk, olie, ahornsirup og æg i en mellemstor skål, og pisk det sammen med en gaffel eller elpisker. Hæld denne blanding sammen med de tørre ingredienser, og rør, til du har en sammenhængende dej. Kom ca. ½ dl dej i hver muffin-form, og bag dem ca. 15 minutter. Stik i en muffin med en tandstikker – er der ingen dejrester på tandstikkeren, er muffin’en færdigbagt. Afkøl de bagte muffins på en rist – eller servér dem evt. lune.

Tip: Du kan forberede dejen god tid i forvejen og opbevare den i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge. Bag det antal muffins, du har brug for, og gem resten af dejen til senere brug.

Læs også
Knust hørfrø er godt for kolesteroltallet
Hørfrøolie beskytter mod hjerte-/karsygdom
Hørfrø – en fantastisk hjælp ved forstoppelse
Gør noget godt for dit helbred – gør hørfrø til en del af din kost
Fuldkorn er godt for dit hjerte
Olivenolie sænker blodtrykket
Hjertevenligt hørfrøbrød
Hørfrø-tapenade