Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Chron patienter kan undgå sygdomsforværring

Mange danske Crohn patienter oplever gentagne sygdomsudbrud med mavesmerter, vægttab og komplikatio­ner, som i sidste ende kan kræve kirurgi. Nu har man dokumentation for, at behandlingsforløb, hvor patienterne kommer tidligere i behandling med de nye, men også dyrere, biologiske lægemidler, kan udsætte tiden til sygdommen blusser op igen, fortæller en dansk ekspert.

Crohn's sygdom blusser op i perioder og kan ikke helbredes. Op mod halvde­len til to tredjedele af alle danske Crohn patienter ender med at udvikle en komplikation, der kræver et kirurgisk indgreb på et tidspunkt i sygdomsforlø­bet, og som har store konsekvenser for livskvaliteten. I dag får patienterne tilbudt standardbehandlinger, der dæmper hele immunforsvaret. Det drejer sig om de bivirkningstunge steroid- eller azathioprin behandlinger. Steroidbe­handlinger kan give måneansigt, humørsvingninger og på længere sigt afkalkning af knoglerne. Men med tiden virker standardbehandlingerne ikke helt så godt, og det giver sygdommen bedre mulighed for at udvikle sig.

Et nyt studie dokumenterer, at hvis man i stedet tidligt i sygdomforløbet giver patienterne de målrettede biologi­ske lægemidler, som virker der, hvor betændelsen findes i tarmen, kan patienterne opnå ro i sygdommen (remission) uden steroidbehandling. De nye behandlinger kan formindske antallet af gange, patienten oplever et sygdomsudbrud, hvilket har stor betydning for patientens livskvalitet og videre sygdomsforløb.

Studiet vurderede effekten af det biologiske lægemiddel Remicade med standardbehandlingen azathioprin. Studiet (SONIC) viser, at 44 procent af de patienter, der fik Remicade som enkeltstofsbehandling, og 57 pct. af de patienter, som fik Remicade i kombinationsbehandling med azathioprin opnåede steroidfri remission. Derimod opnåede kun 31 procent af de patienter, som fik azathioprin alene steroidfri remission.

Crohn's sygdom er en kronisk betændelsestilstand i tarmen med store følger for de personer den rammer. I alt er 30.000 danskere ramt af en tarmsyg­dom, og 400 danskere får hvert år stillet diagnosen Crohn's sygdom.

Kilde: pharma januar 2009.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012