Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lycopen og osteoporose

Lycopen, det røde farvestof, der primært findes i tomater, virker måske beskyttende mod osteoporose, lyder det fra en gruppe forskere.

Osteoporose er en sygdom, der gør, at knoglerne bliver svagere, og der lettere opstår knoglebrud. Mange faktorer bidrager til knogletabet, men hos kvinder er den primære årsag en nedsat østrogen­produktion i overgangsalderen. Østrogen øger knogletætheden ved at blokere en proces, der kaldes knogleresorption, som er den naturlige nedbrydning af knogler og overførsel af kalk til blodet.

Tidligere laboratorie- og dyreforsøg har tydet på, at lycopen kan have en gavnlig indvirkning på knoglerne. Dette nye forsøg omfattede 60 kvinder på 50-60 år, der alle havde overstået overgangs­alderen. I den første måned fik kvinderne ingen lycopen i kosten. Derefter blev de inddelt i grupper, der fik enten placebo eller et kosttilskud på 15 mg lycopen om dagen i fire måneder.

Lycopen Complex kapsler - når lycopen skal være naturligt, virksomt og prisgunstigt!

Efter den første måned uden lycopen var knogleresorptionen forøget i kvinder, hvilket tyder på en forøget risiko for at udvikle osteoporose.

Efter fire måneders behandling havde lycopengruppen i signifikant grad øget deres antioxidante aktivitet, mindsket mængden af markører for iltningsbelastning og knogleresorption i forhold til placebogruppen.

Læs også:
Løsningen af knogleskørhedsproblemet?
Knogleskørhed ignoreres
Knogleskørhed
Hold dine knogler sunde!
Calcium Extra
Knogleskørhed - magnesium er et must
Knogleskørhed på grund af for meget syre
Sodavandsdrankere får svage knogler

Kilde:
Mackinnon ES, Rao AV, Josse RG, et al. Supplementation with the antioxidant lycopene significantly decreases oxidative stress parameters and the bone resorption marker N-telopeptide of type I collagen i postmenopausal women. Osteoporos Int. 15. juni 2010.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012