Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Melatonin

Tilskud af antioxidanter synes i nogen grad at kunne bremse aldringsprocessen, fordi skader forårsaget af frie radikaler er en af de mest populære forklaringer på udviklingen af aldringsprocessen. Fysiologiske niveauer af melatonin er det, der kan måles endogent, farmakologiske niveauer er værdier, som ligger højere.

Søvn kan fremkaldes af melatonin i et niveau, der er 200 gange så højt som det fysiologiske niveau. Gængse doser ligger mellem 2 og 5 mg, som ligger mellem 0,02 og 0,10 mg/kg. Doser af melatonin, der kan fremkalde en antioxidant eller cellebeskyttende virkning, er mellem 4-20 mg/kg. Mange af dyremodellerne bruger en direkte fremgangsmåde til melatonin-indgivelse, enten ved indsættelse eller givet intravenøst/ind i bughulen.

Hos mennesker vil det være nødvendigt med en 1.000 gange så høj eller mere dosis af melatonin for at opnå lignende antioxidante virkninger, der tilskrives melatonin ved både reagensglas- og dyremodeller. 2 mg depot-melatonin har vist sig i signifikant grad at forbedre søvnkvaliteten hos ældre med søvnbesvær. 2 mg depot-melatonin i tre uger hos diabetikere viste ikke en reduktion i serumindholdet af malondialdehyd. Man kender ikke omfanget af melatoninets lipofilicitet.

Forskerne tvivler på, at melatonin i fysiologiske mængder vil have en signifikant, direkte, antioxidant beskyttende virkning, der har en klinisk betydning. Melatonin har kun vist sig at have en virkning under nogle få kliniske forhold, som alle har forbindelse til søvncyklus.

Kilde: Garfinkel D og Berner YN. Antioxidants and Aging: Is Melatonin a Possible, Practical New Hope? Nutrition, 1998;14(9):712-71.3.

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012