Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Den første anvendelse af L-carnitin i kosmetik

Såvel L-Carnitin Crystallin som L-Carnitin-tartrat er stabile under normale fremstillingsforhold og anses for at være producent- og forbrugervenlige, alt efter om råvaren skal anvendes som pulver, kapsler eller tabletter.

Huden er et af de største organer i kroppen. Den har en gennemsnitsoverflade på 1,8 m2 og udgør ca. 16% af kropsvægten. I første række fungerer huden som barriere mod fysiske påvirkninger og beskytter mod mekaniske kvæstelser. Den forhindrer også udtørring af kroppen gennem væsketab, reducerer UV-strålers gennemtrængning, er med til at regulere kropstemperaturen og fungerer som føleorgan. Og huden er nært forbundet med kosmetiske produkter.

Når man kender L-Carnitinets egenskaber som fedtnedbryder, overrasker det ikke, at et af stoffets første kosmetiske anvendelsesområder var i opstrammende cremer og cellulitisprodukter. Men for nylig har opmærksomheden samlet sig om L-Carnitinets generelle indvirkning på huden. Et forsøg har vist, at L-Carnitin forebygger og lindrer hudproblemer som skoldkoppear, dannelse af rynker og afskalning efter solskoldning. L-Carnitins øvrige fordele for huden gennemgås herunder.

L-Carnitins fugtgivende egenskaber
Eftersom Carnitin kan optage vand fra luften, er selv små mængder i stand til at fugte huden og gøre den blød, glat og fugtig. Man har gennemført en panelundersøgelse, hvor hudområder på deltagernes overarm fik hhv. ingen behandling, daglig behandling med placebo eller daglig behandling med et præparat med 2% L-Carnitin. Man målte derefter med corneometer, hvor stort fugtighedsniveauet i de enkelte områder var. De tal, der ses i figur 1, viser tydeligt, hvor stor indflydelse L-Carnitin har i. Fugtigheden i det hudområde, der blev behandlet med L-Carnitin, steg med 26,4% sammenlignet med 12,5% for det hudområde, som blev behandlet med placebo. Som ventet skete der ikke nogen nævneværdig ændring med det område, der ikke blev behandlet.

Læs også:
Sundheds-ansigtsmasker
Terapi pr. fornemmelse

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012