Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Knæproblemer: Sådan får du knæet i form igen

Løb, hop, trappegang - vores knæ skal holde til et tryk på op til 1,5 tons. Det har følger…

”Selv unge mennesker lider af knæproblemer”, lyder det fra dr. Ulrich Schneider, ortopæd fra Aachen. Hvert år bliver der i Tyskland foretaget ca. 300.000 meniskoperationer og 100.000 kors­båndsoperationer. Og 9 mio. mennesker lider af artrose (slidgigt i knæet).

Det beskytter leddene
”Stærke muskler er bedre i stand til at holde på leddet - f.eks. når knæskallen let glider ud. Derfor er det meget vigtigt at bevæge sig”, siger eksperten. Svømning er det mest skånsomme for knæet, for­di man kun skal bære en brøkdel af sin vægt i vandet. Også cykling og gang er velegnet til træning af knæene, fordi belastningen er begrænset, og leddet ikke drejes.

Anderledes er det  med f.eks. tennis, rulleskøjteløb og skiløb. Her drejes knæet - og belastes der­med. Fejlstillinger som kalveknæ/hjulbenethed eller overvægt er en yderligere belastning for leddet, og begge tilstande bør behandles. Ved blot 5-10% overvægt er risikoen for knæproblemer øget med 50%.

Den rigtige kost
Alt, hvad vi spiser, har en indvirkning på vores led. ”Fisk, mælkeprodukter og grønsager stimulerer genopbygningen af knoglerne. Kaffe, te, kød, alkohol og nikotin beskadiger derimod leddene”, si­ger dr. Ulrich Schneider. Undersøgelser tyder på, at gelatine (f.eks. drikkeklar gelatine fra helse­kostforretningen) kan stimulere til opbygning af knoglevæv.

Læs også:
Sportslæger anbefaler Brusk-Lenk pulver
Naturmidler forhindrer forkalkning/arteriosklerose
Brusk-Lenk gør leddene stærkere
Brusk-Lenk stimulerer kollagen-syntesen
Brusk-Lenk forbedrer bevægeligheden i knæet ved slidgigt
Sundhedstest: hvor sund er jeg?
Brusk-Lenk-gelatine

Health News 2006

 

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012