Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Depressioner - når sjælen græder

Depressioner er den hyppigste psykiatriske sygdom, og efter Verdenssundhedsorganisationen WHO lider ca. hver fjerde menneske mindst én gang i sit liv af en depression.art-depress1

En "univesal-medicin for hele mennesket"
Et blik på psykiatriens historie lader forstå, hvor gamle forsøgene er på at behandle depressioner med medikamenter eller på anden måde. Her har man i årtusinder foruden baldrian, pebermynte, hjertensfryd, passionsblomst og kamilleblomst især brugt perikon (Hypericum perforatum).

Allerede Paracelsus (1493-1541) anså perikon for at være en universalmedicin for hele mennesket. At denne plante i dag er blevet et alternativ til den kemiske "lykkepille" er et resultat af videnskabelige undersøgelser, der har påvist plantens art-depress2stemningsforbedrende og depressionsløsende virkning og dens effektive rolle ved behandling af angsttilstande, indre spænding og uro.

 

Depressioner er en lidelser, hvor flere forskellige sygdomssymptomer optræder samtidigt. De hyppigste lader sig opdele i tre grupper efter art og oprindelse:

Psykiske symptomer: bedrøvet stemning, manglende evne til at føle glæde, til at træffe beslutninger, selvmordstanker.
Psykomotoriske symptomer:  indre stivhed, kropslig uro.
art-depress3Somatiske symptomer: Søvnforstyrrelser, mave-tarmbesvær, hedture

Som man kan se af opregningen af disse de hyppigste symptomer, så er depressionen karakteriseret af en meget stor alsidighed. Desuden kan den fremkaldes og opretholdes af forskellige årsager. Depressioner kan hænge sammen med arvelige anlæg, personlighedsforhold, livshistorie, familiemæssige og økonomiske forhold.

I det ideelle tilfælde kan man erkende et depressivt menneske ved det første blik. Han/hun gør et trykket, nedslået og bedrøveligt indtryk. Vedkommende taler, om overhovedet, med en lav, monoton stemme. Holdningen er bøjet, gangen tung, huden er bleg og falmet. Mimik og gestikulation er slap og usikker.

Den depressives klassiske kendetegn
art-depress4Men depressionen ytrer sig langt fra altid med disse klassiske kendetegn. Hyppigt optræder den depressive misstemning som grundløse angsttilstande, uro eller rastløshed og koncentrationssvækkelse, således at disse patienter hyppigt slæber omkring med disse forvirrende symptomer i uger og måneder.

I en klinisk undersøgelse blev det konstateret, at perikon er lige så virksomt ved lette og middelsvære depressioner som et syntetisk antidepressivt middel, der som bekendt har farlige bivirkninger netop hos ældre patienter.

Ved siden af de psykiske symptomer som depressiv forstemthed og motivationsforstyrrelser kan også psykiske lidelser som åndedrætsbesvær, trykkethedsfølelser i brystkassen forbedres afgørende med perikonpræparater.

art-gladpigeI Danmark forhandler helsebranchens specialforretninger Phyto Perikon og Optimal kapsler. Det sidste produkt indeholder andre naturlige og uskadelige droger, som forstærker virkningen af perikon.

Complex-sikret
Garanti for flest naturlige virkestoffer!

Læs også:
Angst - kend dig selv

Reference: Hagers Handbuch der pharmazeutischen Praxis.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012