Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vindruekerneekstrakt kan forebygge og behandle Alzheimer's

Ifølge National Institute on Aging (NIA) er næsten 4,5 mio. amerikanere ramt af Alzheimer's, den mest almindelige form for demens hos ældre. Alzheimer's er en uhelbredelig sygdom, der udvikler sig langsomt - fra mildt hukommelsestab til alvorlig hjerneskade og død. Der findes ikke nogen behandlingsform, der kan bremse udviklingen af Alzheimer's, men visse konventionelle lægemidler kan begrænse symptomerne i en kortere periode i de tidlige stadier af sygdommen.

ActVin® vindruekerneekstrakt kapsler kan gøre meget for sundheden!

Ny forskning viser, at der er en sammenhæng mellem indtagelse af rødvin og en reduceret risiko for svækkelse af de mentale funktioner i forbindelse med Alzheimer's. Forfatterne til et nyt museforsøg sponseret af NCCAM (National Center for Complementary and Alternative Medicine) viser, at polyfenoler udvundet af vindruekerner - stoffer meget lig dem, der findes i rødvin - i signifikant grad er i stand til at reducere den svækkelse, der sker i forbindelse med Alzheimer's.

Forskere fra Mount Sinai School of Medicine foretog forsøg med mus, der led af Alzheimer's, for at undersøge, om et meget rent, 100% vandopløseligt polyfenol-ekstrakt af Vitis vinifera (cabernet sauvignon-druen) kunne påvirke den Alzheimer-relaterede svækkelse. Musene fik gennem fem måneder enten vand med vindruekerneekstrakt eller vand alene (kontrolgruppe). Derefter skulle musene gennemføre en række adfærdstests i form af labyrinter, så man kunne teste deres kognitive funktion, og man undersøgte prøver af hjernevæv for at fastslå tegn på sygdommen.

Forskerne var i stand til at påvise, at de mus, der blev behandlet med vindruekerneekstrakt i signifikant grad fik reduceret den Alzheimer-relaterede svækkelse af de mentale funktioner. Det skyldes, at ekstraktet forebygger dannelsen af et molekyle kaldet amyloid i hjernen - et molekyle, som har vist sig at kunne forårsage den svækkelse, der opstår ved Alzheimer's.

Kilde:
Wang J, Ho L, Zhao W et al. Grape-Derived Polyphenolics Prevent Aβ Oligomerization and Attenuate Cognitive Deterioration in a Mouse Model of Alzheimer's Disease. The Journal of Neuroscience. 18. Juni 2008. 28(25);6388-6392.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012