For- og hovedretter

Boghvedenudler med koriander og jordnøddesovs

Det skal du bruge

Nudler

300 g boghvedenudler (soba)
600 g auberginer
olie
4 spsk hakket koriander
4 forårsløg (evt. porre)
25 g saltede jordnødder

Boghvedenudler med koriander og jordnøddesovs - og masser af hvidløgSovs

1 dl jordnøddesmør
1 dl tamari
1 spsk sesamolie
1 spsk jordnøddeolie
1 spsk chilisovs
4 fed knust hvidløg
1-2 spsk reven ingefær
2 spsk sukker
2 spsk risvin
1 bdt koriander

Tilberedning

Kom alle ingredienserne til sovsen i wokken og varm det op, til det er en sammenhængende sovs. Smag til. Sovsen kan holde sig i køleskab i flere dage, så den kan laves i god tid.
Kom boghvedenudlerne i rigeligt kogende vand og kog dem 5-6 min. Lad dem afdryppe. Skær auberginerne i små tern og læg dem i saltvand en halv times tid. Afdryp dem og steg dem gyldne i godt varm olie. Tilsæt hakket koriander og snittede forårsløg og lad grønsagerne stege endnu nogle minutter under låg. Hvis retten skal serveres varm: Kom boghvedenudlerne i wokken og steg dem med et par minutter. Drys hakkede jordnødder på, og servér sovsen separat.

Tip: Du kan også varme sovsen op i en gryde og vende pastaen i den varme sovs, fordele den i fire skåle og lægge auberginerne øverst. Hvis retten skal serveres kold, så fordel pastaen i fire skåle, hæld aubergineblandingen over, drys med hakkede jordnødder, og servér sovsen separat.

Når chili steges i olie, frigøres de æteriske olier i chilien. Chilien har fået nok, når køkkenet fyldes med røg, og øjnene begynder at løbe i vand. Inden da vil man som regel begynde at nyse, og på dette tidspunkt kan man starte med at komme de andre ingredienser i wokken – så undgår man tårerne.

Læs også
Bønnespirer – lækre og nemme at spire selv
Urter jager sulten og appetitten på flugt
Chili kan reducere forhøjet blodtryk
Hugo Hertwig: Brug flere krydderurter!
Den vidunderlige wok
Kinesisk nytårspande
Squash i szechuansovs