Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

E-vitamin og myocardieinfarkt

I et randomiseret forsøg foretaget i England har man evalueret, hvilken virkning E-vitamintilskud (400 eller 800 I. E. pr. dag) og placebo har på risikoen for myocardie-infarkt hos 2.002 patienter med angiografiske tegn på forkalkning i hjertets kranspulsårer.

Resultaterne af Cambridge Heart Antioxidant Study (CHAOS) viser, at E-vitamintilskud i signifikant grad reducerede risikoen for det primære forsøgsendepunkt for kredsløbssygdom og for ikke-dødelig myocardie-infarkt (blodprop i hjertet) med 47%. Den iagttagne virkning ved E-vitamin skyldtes et 77% fald i risikoen for ikke-dødelig myocardie-infarkt. Virkningen viste sig efter 200 dages behandling. Den samlede dødelighed som følge af kredsløbssygdom var lidt, men ikke signifikant, højere i E-vitamintilskudsgruppen, hvor de fleste dødsfald indtraf i løbet af de første 200 dage af opfølgningsperioden. Forskerne noterer, at dette er det første interventionsforsøg med E-vitamin, der viser en reduktion i klinisk signifikante lidelser i kranspulsårerne.

Kilde: Stephens NG, Parsons A, Schofield PM, Kelly F, Cheeseman K, Mitchinson MJ. Randomised Controlled Trial of Vitamin E in Patients with Coronary Disease: Cambridge Heart Antioxidant Study (CHAOS). Lancet 347:781-785, 1996.

I modsætning hertil viser resultaterne af et amerikansk forsøg, at C- og E-vitamintilskud beskytter mod dødsfald som følge af sygdomme i hjertets kranspulsårer. I en gruppe på 11.178 forsøgspersoner i alderen 67-105 år mindskede brugen af E-vitamintilskud risikoen for at dø af sygdom i hjertets kranspulsårer med 47%. Samtidig brug af både C- og E-vitamin mindskede risikoen med 53%.

Kilde: Losonczy KG, Harris TB, Havlik RJ. Vitamin E and Vitamin C Supplement Use and Risk of All-Cause and Coronary Heart Disease Mortality in Older Persons: The Established Populations for Epidemiologic Studies of the Elderly. Am J Clin Nutr 64:190-196, 1996.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012