Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sukkersyge mangler C-vitamin

En australsk undersøgelse har vist, at diabetikere ofte har mindre C-vitamin i kroppen end ikke-diabetikere.

Måske er det en medvirken­de årsag til, at diabetikere kan udvikle svære komplikationer såsom nyre- og hjertesvigt, koldbrand og blindhed.

En undersøgelse af 60 dia­betikere viser, at de i gennem­snit har 70-80 procent mindre C-vitamin i blod og urin end ikke-diabetikere.

Denne mangel foruroliger forskerne, fordi C-vitamin vir­ker som et hjælpestof for E-vi­tamin, der bekæmper krop­pens frie radikaler - det vil si­ge alle skadelige former for ilt­molekyler.

Desuden medvirker C-vitaminer i dannelsen af proteinet kollagen, der indgår i næsten alle kroppens væv og fungerer som et slags indre skelet.

Undersøgelser har vist, at diabetikere med unormalt kol­lagen nemmere får karlidelser og de har også oftere sår, som ikke vil hele. Derfor kan manglen på C-vitamin have betydning.

Desuden har lederen af det australske forskerhold tidlige­re påvist en tydelig sammen­hæng mellem diabeteskomplikationer og kollagenvariationer efter forsøg med mus.

Næste trin i forskningen er at finde ud af, om C-vitamin-manglen hos diabetikere skyl­des nedsat optagelse af vitami­net i tarmen, eller om det kan have baggrund i et øget tab gennem urinen.

De nye resultater viser ikke, at det er C-vitaminmangel, der er skyld i sukkersyges al­vorlige følgesygdomme, men de tyder på, at det kan være en medvirkende årsag.

Læs også:
Mega C vitamin
Ti ting, du kan kurere med C-vitamin
Mega C-vitamin og diabetes
C-vitamin reducerer mængden af C-reaktivt protein i kroppen
Mega C vitamin - mere info
C-vitaminmangel kan skade fostre
Kan C- og E-vitamin modvirke Alzheimer's?
Sandheden om C-vitamin
C-vitamin - vigtigt for kroppen
C-vitamin og blodtryk
C-vitamin styrker tandkødet

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012