Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Autisme - kan det skyldes mangel på D-vitamin?

En ny teori kan måske forklare den drastiske stigning i antallet af tilfælde af autisme, vi har været vidne til i løbet af de sidste årtier – og samtidig kan teorien måske tilbyde en ganske enkel ”kur” mod den frygtede epidemi.

Dr. John Cannell, som tidligere har antydet, at der er en sammenhæng mellem sæsonpræget mangel på D-vitamin og modtagelighed over for influenza, har offentliggjort en ny hypotese – denne gang om D-vitaminets indflydelse på udviklingen af hjernesygdommen autisme. I Medical Hypotheses skriver han, at lægernes opfordringer til at undgå sollyset har medvirket til at skabe en udbredt mangel på D-vitamin.

NB: Natur-Drogeriets D-vitamin præparater er af Ugeskrift for Læger (22. juni 2009) blevet anbefalet som Danmarks billigste.

”Data fra dyreforsøg har gentagne gange vist, at alvorlig mangel på D-vitamin under graviditeten [har en negativ indvirkning på] en lang række forskellige proteiner, der alle har med hjernens ud­vikling at gøre”, skriver Dr. Cannell. Rotter med D-vitamin-mangel bliver født med ”en større hjerne og forstørrede ventrikler – abnormiteter, der svarer til dem, man finder hos autistiske børn”.

Og ydermere, bemærker han, ”har børn med engelsk syge på grund af mangel på D-vitamin adskil­lige markører for autisme, som tilsyneladende forsvinder, når de behandles med store doser D-vitamin”.

Autisme er desuden mere almindelig under de himmelstrøg, hvor D-vitaminproduktionen påviseligt er problematisk, specielt om vinteren.

D3 vitamin fylder op med solskin til sundhed og øget velbefindende

Referencer: Cannell JJ. Autism and vitamin D. Med Hypotheses, 4. oktober 2007.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012