Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitaminmangel kan give gigtsmerter i knæet

Resultater offentliggjort i Arthritis & Rheumatism tyder på, at et øget D-vitaminindhold i kroppen virker beskyttende mod slidgigtsmerter i knæet - en tilstand, som oftere ses hos personer af afrikansk afstamning i forhold til europæere. Afro-amerikanere har i gennemsnit et lavere D-vitaminindhold i kroppen end kaukasiere, hvilket kan medvirke til at forklare nogle af de forskelle, der er i helbredstilstanden mellem de to befolkningsgrupper.

45 afro-amerikanere og 49 kaukasiere med slidgigt i knæet udfyldte spørgeskemaer om knæsymptomer og gennemgik tests med følsomhed over for varme og smerte. Blodprøver blev analyseret for serumindhold af 25-hydroxyvitamin D.

De afro-amerikanske deltagere rapporterede om flere smerter end kaukasierne. Halvdelen af de kaukasiske deltagere havde et D-vitaminniveau under 30 ng/ml, mens hele 84% af afro-amerikanerne havde samme lave niveau. Det gennemsnitlige D-vitaminniveau hos kaukasiere var 28,2 ng/ml, hvor tallet for afro-amerikanere lå på 19,9 ng/ml.

Kommentar:
"Kroniske smerter er en sygdom", siger forskningsrapportens forfatter Toni L. Glover. "Ifølge Arnes' triage-teori udløser lang tids mangel på mikronæringsstoffer kronisk inflammation, som igen kan føre til kroniske problemer, der for en dels vedkommende er karakteriseret af smerter, der svækker patienten. Ny forskning foretaget af Lee et al. understøtter teorien om, at systemisk inflammation er blandt årsagerne til slidgigt".

NB: Natur-Drogeriets D-vitamin præparater er af Ugeskrift for Læger (22. juni 2009) blevet anbefalet som Danmarks billigste.

Kilde: Arthritis & Rheumatism, 7. november 2012.

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012