Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Motion mod kræft

At cykle eller løbe eller gå så hurtigt, at man bliver forpustet, kan nedsætte kvinders risiko for at udvikle æggestokkekræft. Det viser en stor dansk undersøgelse, der er blevet offentliggjort i Scandinavian Journal of Public Health. Ifølge undersøgelsen har kvinder, som er fysisk aktive i mere end fire timer om ugen, 70 procent nedsat risiko for at blive syge. Også brystkræft og kræft i tyktarmen er mindre udbredt hos mennesker, som motionerer.

»Men det er især tydeligt, at motion har betydning for udvikling af æggestokkekræft. Da vi gjorde resultaterne op, stod det lysende klart for os, at der er en sammenhæng mellem netop den kræfttype og motion. Sandsynligvis skyldes det, at motion nedsætter forekomsten af det kvindelige hormon østrogen,« siger speciallæge Peter Schnohr.

En supplerende undersøgelse fra Journal of the American Medical Association siger:

Træn regelmæssigt, og sænk risikoen for brystkræft markant. Det er udmeldingen fra forskere på det amerikanske Fred Hutchinson kræftfoskningscenter. Konklusionen på den meget store undersøgelse er det seneste positive signal om sammenhængen mellem motion og kræft.

Hele 74.000 kvinder blev interviewet om deres fysiske aktivitetsniveau i forskellige faser af livet. Fem år senere analyserede forskerne antallet af kræftilfælde og fandt, at alle aldersgrupper havde en forringet kræftrisiko.

Gennemsnitligt faldt risikoen for at udvikle brystkræft med 18 pct. ved et aktivitetsniveau mellem 75 og 150 minutter pr. uge. Effekten var mest udpræget blandt dem, der var fysisk aktive som 35-årige og f.eks. hyppigt gik raske ture, cyklede eller svømmede.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012