Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Magnesium og krom kan bekæmpe insulinresistens og diabetes

Magnesium og krom er to vigtige mineraler med en signifikant indvirkning på insulinresistens og diabetes type II.

Adskillige forsøg underbygger vigtigheden af magnesiumtilskud. Et eksempel er et kontrolleret, randomiseret, dobbeltblind forsøg offentliggjort i 2003 i tidsskriftet Diabetes Care, hvor 63 perso­ner med diabetes type II blev tilfældigt inddelt i to grupper, hvoraf den ene fik 2,5 g magnesium og den anden fik placebo, i en periode på 16 uger. Ved forsøgets afslutning kunne forskerne påvise, at den gruppe, som fik magnesium-tilskud, i statistisk signifikant grad var i stand til at forbedre insu­linfølsomheden, hvilket betyder en bedre stofskiftekontrol ved diabetes.

Krom har også vist sig at være et sikkert og effektivt middel til behandling af patienter med insulin­resistens og diabetes type II. I et forsøg med 180 mænd og kvinder med sygdommen viste det sig, at en stor del af den gruppe, der fik 200-1.000 mikrogram krom dagligt, oplevede en forbedring af blodsukkerstofskiftet, bl.a. en betydelig nedgang i det fastende blodsukkerniveau, det fastende insu­linniveau og insulinniveauet ved måling hver anden time.

Ved at forbedre insulinfølsomheden kan magnesium og krom måske medvirke til at forebygge lidel­ser, der har forbindelse til insulinresistens, bl.a. betændelse, diabetes og Alzheimer's.

Referencer:
Rodriguez-Moran M, Guerrero-Romero F. Oral magnesium supplementation improves insulin sensitivity and metabolic control in type 2 diabetic subjects: a randomized double-blind controlled trial. Diabetes Care april 2003;26(4):1147-52.
Anderson RA, Cheng N, Bryden NA et al. Elevated intakes of supplemental chromium improve glucose and insulin variables in individuals with type 2 diabetes. Diabetes, november 1997;46(11):1786-91.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012