Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitamin kan påvirke Parkinson's

Parkinson's er en hjernelidelse, som er karakteriseret ved rystelser og besvær med at gå og bevæge sig. Den rammer oftest personer over 50. Et forskerhold under ledelse af Masahiko Suzuki fra Jikei University School of Medicine i Japan har tidligere observeret, at et højere D-vitaminindhold i blodet (målt som serumindhold af 25-hydroxyvitamin D[25(OH)D]) og D-vitaminreceptoren Foki CC-genotype har en sammenhæng med mild Parkinson's.

I det her omtalte forsøg rekrutterede forskerne 114 Parkinson-patienter i alderen 45-85 til et forsøg, hvor 56 deltagere fik 1.200 I.E. D-vitamin om dagen i 12 måneder (mens de øvrige 58 deltagere fik placebo i samme periode).

Ved forsøgets begyndelse scorede ca. 45 patienter i hver gruppe 1 eller 2 på en fem-punkts-skala, der måler handicaps som følge af Parkinson's (hvor 1 er det laveste, mens 5 betyder, at patienten er sengeliggende).

Ved årets afslutning fandt forskerne ud af, at 16% af de deltagere, der havde taget tilskud, ikke fik en ringere score. Det samme gjaldt 7 personer, hvis symptomer var stabile i den gruppe, der tog placebo. Da teamet undersøgte patienternes D-vitaminreceptorgener, fandt de frem til, at sammenlignet med placebo-gruppen havde personer med genversionen Fokl TT størst udbytte af tilskud, efterfulgt af varianten Fokl CT. Personer med genotypen Fokl CC havde ingen udbytte af tilskuddet overhovedet.

Natur-Drogeriets D-vitamin præparaterer af Ugeskrift for læger(22. juni 2009) blevet anbefalet som Danmarks billigste.

Natur-Drogeriet A/S forhandler D3 -vitamin i tre forskellige styrker: 10 mcg (400 I.E.), 35 mcg (1.400 I.E.) og 85 mcg (3.400 I.E.).

Kilde: Masahiko Suzuki et al. Randomized, double-blind, placebo-controlled trial of vitamin D supplement in Parkinson's disease. Am J Clin Nutr, maj 2013.

Health News 2015

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012