Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brændenælder lindrer slidgigt og ledbetændelse

Der er vist ikke nogen, der ikke kender den bidende smerte, man føler, når man kommer i nærkontakt med en brændenælde. Tidligere har mennesker endog pisket sig med et bundt af planten, fordi det skulle lindre såvel gigt og lammelser som lungehindebetændelse, mæslinger og skarlagensfeber.

Nu er det imidlertid videnskabeligt bevist, at brændenældeekstrakt kan virke smertelindrende ved slidgigt. Dr. Martin Strotmeier, som er præsident for Internationale Gesellschaft für Orthopädische Schmerztherapie, har undersøgt brændenældeekstraktet på flere hundrede personer, og resultatet er, at smerter og hævelser i leddene reduceres betydeligt. Derudover skal den 13-Hydroxy-Ocadecatriensyre, som findes i brændenælden, kunne standse udviklingen af betændelse i leddene.

Mange mennesker drikker gerne brændenældete for at regulere kroppens stofskifte generelt. Desuden anbefales det at gennemgå en kur om foråret og om efteråret. Opskriften er: To toppede teskefulde blade overhældes med en kvart liter kogende vand. Lad det trække i 5 minutter, si det, og drik det varmt i små slurke. Drik en kop morgen og aften i en periode på 4-8 uger. I øvrigt er der brændenældeblade i mange af de teblandinger, der anbefales mod gigt-, galde- og leversygdomme.

Brændenælder har været solgt i Danmark som Phyto Brændenælde kapsler og Natur-Drogeriets Brændenældemel siden 1976 – produkter der indeholder alle plantens komplekse næringsstoffer.

Læs også:
Mavesygdomme - forebyggelse og helbredelse
Brændenælde kapsler ved slidgigt og ledsmerter
Brændenælde
Brændenælder mod gigt

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012