Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Størrelsen HAR betydning

Man har længe sat B-vitaminer, specielt folsyre og B12, i forbindelse med demens, på grund af de­res evne til at reducere kroppens indhold af aminosyren homocystein. Epidemiologiske forsøg har vist, at et højt niveau af homocystein giver mistanke om eller bekræfter demens. Faktisk har det så­kaldte Framingham-forsøg vist, at mennesker med et homocystein-niveau over 14 mikromol/1 se­rum har dobbelt så høj risiko for at udvikle demens som mennesker med et lavere niveau.

Et højere blodindhold af B12 er også sat i forbindelse med hjernens størrelse. Forskere fra University of Oxford rapporterede i 2008, at B12 måske kan beskytte mod tab af hjernevolumen hos ældre og i sidste ende reducere risikoen for at udvikle demens (Neurology, bind 71, s. 826-832).

B6, B12 og folsyre menes også at kunne hjælpe mod migræne (Pharmacogenetics and Genomics). B12 sælges i dag i helsebranchen med en høj indhentningsværdi på 500 mcg pr. tablet.

D-vitamin får mere og mere opmærksomhed i forbindelse med en lang række helbredsproblemer, herunder kognitiv funktion.

Boston-baserede forskere rapporterede i midten af 2008, at flavanol-holdigt chokolade kan fremme blodstrømmen i hjernen og reducere risikoen for demens og hjerneblødning. Forsøget blev sponsoreret af slikgiganten Mars og menes at være det første forsøg, der direkte har undersøgt virkningen af flavonol-holdigt kakao på blodstrømmen i hjernen (Neuropsychiatric Disease and Treatment, bind 4, s. 433-440).

Men der er endnu ikke enighed om virkningen af nogle af de almindeligste urter. Et forsøg med 3.000 ældre offentliggjort i Journal of the American Medical Association viste, at der ikke var for­skel på hastigheden af samlet demens og hastigheden af Alzheimer's blandt grupper, der fik ginkgo biloba eller placebo i 6,1 år.

Men forsøget blev afvist som "irrelevant" af Daniel Fabricant, PhD, fungerende direktør for Natural Products Association (NPA). "Forsøget står i skærende kontrast til andre forsøg. Desværre findes der endnu ikke nogen bevist metode til forebyggelse af Alzheimer's, men velanskreven forsk­ning har vist, at ginkgo biloba kan spille en konstruktiv rolle ved forbedring af de symptomer, der er relateret til denne svækkende sygdom og måske forsinke dens udvikling".

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012